En glädjens dag!

Egentligen är det ju två dagar av glädje, för igår kom våran ny ytterdörr som är så otroligt vacker!!! Jag är så glad för att vi inte valde en vanlig vit, billig ytterdörr som alltid finns hemma på lager. Den vi valt ser ut så härDen här ser nästan lite orangea ut, våran är mörkare engelskt röd. Åh den kommer bli så fin!

Idag kom vårat kära IKEA-kök. Det kändes t.o.m bättre än julafton, trot eller ej. Nu är alla kartonger inpackade och redo att börja sättas på plats i helgen. Detta kommer ta sin lilla tid. Jag tror nästan att det är bäst om jag håller mig ur vägen så att Marcus och Torbjörn får skruva upp det i lugn och ro. Är det något jag är värdelös på så är det att skruva ihop saker! Hemskt! Och inget tålamod har jag heller. Undrar om alla delar är med?

Arbetet skrider framåtNu får man äntligen njuta av de färdiga fönstrena! Visst blir det vackert. Jag absolut älskar att de är så djupa så att man inte behöver en fönsterbräda. " ÅH! " utropade jag glatt när jag såg vad Torbjörn ådstadskommit. " Vad vackra! Och man kan ju sitta i dem! " Men det kunde han inte rekommendera =P Nu ska de bara täckmålas sen är de klappade och klara.Halltrappans öppning börjar också ta form.Det lilla badrummet på nedre våningen har blivit kaklat, nu ska vi bestämma vilken färg på fogen vi vill ha och om vi ska ha det vita klinkersgolvet vi köpt. Jag tycker ju det skulle bli snyggast så, även om det inte är det mest praktiska. Men måste man alltid vara så himla praktisk då?Igår var det dagen med ganska stort D. Eftersom utbyggnaden har fått sin panel på sig var det dags att sätta in det stora fönstret. Vi hade ringt in min pappa och min systers pojkvän Jocke till hjälp, det är ju ett stort fönster som väger en hel del. Det hela gick väldigt smidigt och snabbt! Så snabbt att jag hann inte ta kort på själva transporterandet och lyftandet av fönstret :P Men några kort hann jag i alla fall ta!


Det kändes riktigt bra att få det på plats. Och det kommer bli så fint när vi får på lite spröjs, jag är ju av den åsikten att spröjsen gör fönstret. När det var klart var det dags för en kopp kaffe med duppa. Mamma var så snäll och lämnade kakor och bullar! :)

Vi fick en vedspis av Torbjörn och Lotta. Den ägnade jag ett par timmar till att göra rent med en stålborste. Lite sotsvärta ( tror jag det heter ) så blir den än finare.
Här har den sin plats i köket. Kommer värma gott.


Det diskuteras för fullt hur man ska få den plats. Det verkar inte vara så enkelt.Här ska det läggas golv! Då är det bra att man tar i från tårna...Lite go värme åt fossingarna är ju aldrig fel ;DEtt brunt litet klinkersgolv blir det. Ännu ett klinkers vi ska bestämma fog till. Det är något jag aldrig lagt en tanke på tidigare, det känns som något man tagit för givet. Fogens färg alltså. Jag har upptäckt att det är massor med saker och val man måste göra som man tagit för givet innan vi blev husägare. T.ex bara det att tänka ut vart alla kontaktuttag ska sitta... Man lär sig sannerligen något nytt varje dag!Gott Nytt År!

Igår var det ju nyår med smällare och fyrverkerier. Det är klart att man var orolig över hur Folke skulle ta det hela, men vi hade märkt tidigare vid enstaka tillfällen att han inte brytt sig om smällar och skott särskilt mkt, men oron fanns där endå. Mina systrar fyllde 35 i jul så de passade på att ha födelsedagsfest/nyårsfest på en och samma gång så vi tog med Folke och buren dit. Det var ju musik och mkt människor som skrattade och dansade så jag trodde att Folke skulle springa runt och bete sig som en tok, men han var så otroligt lugn och cool! <3
Gick runt och hälsade på alla och lekte med Peos ALLA leksaker och de är inte få. Sen fick han ligga i sin bur med en filt som täckte den så han inte skulle bli rädd för ljusskenen av fyrverkerierna. Under tolvslaget när det braka lös som jag vet inte vad, låg Folke och sov. Han kunde inte ha brytt sig mindre. Det ä vår lilla plutt det! :D
Han kan vara så otroligt lugn och cool men sen tror jag att det hjälpte till att Lotta, Folkes "farmor", hade lekt med honom i en timme och sen hade Marcus och Folke tagit en motionsrunda innan jag kom hem från jobbet. Han var väl så trött så att han inte orkade bry sig. =P

Marcus och Folke gick hem vid 3.30 och sen gick jag vid 4.15. Vi vaknade för kanske en halvtimme sen. Marcus gick upp lite tidigare, men Folke lyfte inte ens huvudet. Han är så trött idag!!! Och så supergosig! Det här är världens bästa hund det!

Blev förvånad när jag tittade ut och såg att snön vräker ner och det är återigen vitt ute... För bara några timmar sedan var det ju barmark. kontraster. Nu ska vi ut och gå lite, men sen blir det inte mycket mer som händer idag.

Gott Nytt ÅR!

RSS 2.0