Sommarkväll

Igå var en galet trött dag. Jag ska ju göra bröllopstårtorna till min svägerskas bröllop och ojojoj vad det kan göra att man ligger sömnlös! Tänker på vad som skulle kunna gå fel, hur de ska se ut och hur man ska frakta dem. Speciellt våningstårtan... Så efter två nätter med minimal sömn var jag totalt slut! Dagen gick som i slowmotion. På lunchen blev det en powernap och ännu en till när jag kom hem. Marcus väckte mig efter 20 min och som tur var han envis och fick med mig ut på en promenad. Vi gick milbanan på berget. Det är så otroligt vackert!!! Jag var helt till mig över hur många skogsstjärnor det växer där uppe!!! Det var helt vitt på marken mellan träden. Tidigare har jag bara sett ett fåtal. Det var en riktigt härlig promenad och Folke älskade det.

Det blev en lite längre promenad än vi tänkt för vi gick ner på stan och hem, och gick förbi en fin badplats. Egentligen får inga hundar vara där, men vi var alldeles ensamma så det gjorde nog inget ;D
Det finns en lååång brygga som vi gick ut på och försökte få Folke att hoppa från den. Vi försökte med godis först men då var han väldigt teksam. Så jag sprang  och hämtade pinnar. Han hoppade i utan att tänka! Så snyggt alltså! Och snacka om att han älskade det!!!!! Det här ska vi göra fler gånger.

Idag är det städdag som gäller och så ska jag baka den sista back up- tårtbotten utifall något skulle gå fel. Man vill ju vara förberedd! I eftermiddag kommer Farmor med pojkvän och fikar. Vi har inte haft tid att bjuda hit dem än, skäms lite, men nu är det gjort. Har förberett en dessert med digestivebotten i vinglas, kokat kondenserad mjölk som man häller på. Sedan skivar man färsk frukt ( jordgubbar t.ex.) och har på vispad grädde. MUMS! Det är så gott och enkelt :D

Nu är det dags att sätta fart! Annars kommer jag inte hinna ( blev lite lång sovmorgon i morse :P )

vad tiden går!

Ojojoj, dagarna och veckorna bara susar förbi. Känner att jag har svårt att hålla koll på vilken dag det är. Det är tur att det finns almanackor! Tänkte visa några snabba bilder på hur vi har fått det i huset. Det finns fler men de ligger kvar på kameran :PDet här är sista natten i lägenhete. Folke stortrivdes när vi lade madrasserna på golvet! " Varför gjorde vi inte det här tidigare?" Undrar han.Vårt nya fina, stora kök. Här bakas det och lagas mat för fullt och det är aldrig trångt :DMin allra första staplade våningstårta gjorde jag här till Marcus födelsedag. Har velat gjort en sådan i flera år, men av någon anledning har det inte blivit av förrens nu. Är nöjd över första försöket. Nu laddar jag inför min svägerskar bröllop då jag har den stora äran att få göra tårtorna!! Håll tummarna att det går bra nu...Den fina öppna spisen med mysbelysningen tänd.Nyplockade vitsippor på spiskransen."Matsalen" för tillfället.
Vardagsrummet, nu är bokhyllorna fyllda med bra litteratur.
Folke trivs kungligt i Sin fåtölj. Jag fick den här fåtöljen av Marcus när jag fyllde 25, men fick ju inte behålla den så länge... Nu sover Folke i den på kvällar och nätter. En vanlig biabädd duger ju inte, den är alldeles för billig enligt Folke. Själv tycker jag  ju inte att det ser ut som att han ligger så skönt men men, vad vet jag? Jag är ju ingen hund.Här har vi hallen med den färgglada tapeten! Man blir så glad varje gång man kommer in och möts av den :)Åh vad jag ÄLSKAR den öppna spisen!!!! Längtar till jul och få sätta en fin krans på den och kanske en liten gran bredvid...Finbesök av mina små kompisar hemifrån. Folke höll dem på plats! Emma som sitter närmast har varit jätterädd för Folke men nu vill hon gå ut och gå med honom. Det går väl sådär. Folke drar och hon ligger i princip ner för att få stopp på honom :P Så sött!

"Passa er" tycker Folke när han fått en egen skylt.


RSS 2.0