Fin försommarHär kommer bilder från andra dagen på valpkursen. Lite sent men bättre än aldrig. Visst sitter Folke lugnt och fint vid min sida? =) I alla fall i ett par minuter.Bra kontakt ( ej banankontakt :P ) Folke är så duktig på att ta ögonkontakt! Det har vi fått beröm för på kursen. Nu på söndag är det final och det ska bli kul! Men också sorgligt för det har varit så kul!"Tja Gullet! What's up?!"Folke flirtade rejält med supersöta Sally! Ett riktigt charmtroll!Födelsedagsfrukost för supersöta Marcus =) Han fick önska sig vad han ville...Då blir man så här glad! Puss på dig älskling!Sen blev det tårta senare på kvällen. Chokladpavlova. Riktigt god om jag får säga det själv =)En ledig fredag kan ju spenderas på en massa olika sätt, men vi valde att ta en premiärtur upp på Issberget med Folke. Det var underbart väder och så himla varmt och skönt! Folke stortrivs. Kusin Ellie och folke poserar fint i solen.Faster Elisabeth visar vant vägen upp på berget.När Folke sitter så här fint på en stubbe ( inte alls arrangerat...) får man va snabb med kameran =P Visst är han fin?! En riktigt skogshund det där!Väl uppe på toppen! Otroligt vacker skog!När man kämpat så har man rätt till lite gott fika! Det vill ju även Folke ha. " Ge HIT! Jag vill smaka på kaffe!" Säger Folke. Ellie kämpar så gott hon kan.Folke ger sig inte så lätt...hur ska detta gå? Kämpa på Ellie!


"NEJ" ryter Ellie i med sin mest myndiga stämma. Och till slut faller poletten ner för Folke.

Kompisar återigen =)
Första doppet avklarat!

Nu har Folke tagit sitt första dopp och simtur någonsin! Matte och mommen fick sig ett gott skratt. Folke har varit hemma hos mommen och terroriserat henne idag när Matte varit och jobbat för Husse är ända uppe i Sundsvall. När Matte slutade för dagen åkte hon hem direkt och de gick ut och gick med Folke och fåret Ullis ner till sjön. Det är en väldigt fin väg att gå. Folke vallar Ullis för fullt och kan inte slita sig från henne. Stackars Ullis tycker ju att Folke är jobbigare än jobbigast, men behåller lugnet stolt som hon är. " Inte kan man tappa fattningne för en sån liten skithund som Folke heller" Menar Ullis och biter ihop. Väl nere vid sjön får både Matte och mommen lust att kasta pinnar ut i sjön och Folke tycker det är grymt kul! Fjärde pinnen springer han glatt efter och rätt ut i vattnet bär det av, innan Folke förstår vad som hänt är han i vattnet så bara huvudet sticker upp. Folke simmar!!! Han flyger upp ur vatnnet och får "pudelfnatt" och springer rakt fram mot Matte för att skaka av sig vattne. " Varför gör alla hundar så? " Undrar Matte. " Har aldrig fattat det." Folke får några godisar för att han var så duktig och simmade så fint. Nu längtar Folke tills det blir lite varmare så alla kan bada ihop. " Hoppas Ullis också vill bada " Säger Folke med tungan hängande ur munnen.

Som alltid när det händer något så finns det ingen kamera i närheten. Nästa gång ska Matte vara förberedd!

Vårkänslor i luften

Tiden bara springer iväg. Det var inte länge sen snön låg i meterhöga drivor och det var så bitande kallt att man knappt kunde andas. Folke var bara en liten parvel och husse och matte hade fullt upp med att träna rumsrenheten. Det har varit en tuff tid för alla men som med allt annat går det framåt. Folke är ingen liten hund längre, han börjar bli vuxen. Visst är han fortfarande en väldigt ung hund, men han växer och det går undan!Så liten han var!
Folke har ju börjat skolan och halva kursen har redan gått. Husse och Matte kämpar ihärdig mellan söndagarna för att få någon fason på grabben. Det är som en berg och dalbana, det går väldigt mycket upp och ner. Men man får ju inte glömma att Folke fortfarande är valp, trots storleken. Folke har ju fått följa med Husse till jobbet några dagar och Husse har väl inte fått så himla mycket gjort de första dagarna. Folke tycker inte det är så vidare kul att behöva ligga lugnt och tyst någon längre tid och så är det ju ett helt nytt ställe att vänja dig vid. Men med ihärdig träning har det gått bättre och bättre! Folke har fått en bästis på jobbet, Milo heter han. Det är en ritkigt stor blandrashund och grymt snäll och lekfull är han. " Det är min polare det" Säger Folke. "Vi kan busa och busa hur länge som helst! Han är snäll." Folke träffar även många andra hundar på sina promenader, men Matte försöker se till att han bara har några hundkompisar som han få nosa på och leka lite med. Folke vill ju leka med alla, men där sätter Husse och Matte ner foten. Någon måtta måste det finnas. Matte kan vara väldigt envis när hon sätter den sidan till. " Det ligger i generna, Envisheten alltså." Säger Matte. " Ja...Jag har märkt det, på gott och på ont." Anmärker Husse och ler.
Se dessa jumbotassar! Visst vill man bara burra in ansiktet i den! =)

Idag tog Matte och Folke en långprommis på eljusspåret. Det är riktigt fint så här års men gröna knoppar på träden och fåglarna kvittrar så vackert i buskarna. Det är bra träning för Folke för det går många människor där och nästan alla har hund med sig. Matte övade även mycket på inkallning och nu har hon höjt ribban. Folke ska komma och sätta sig fint vid sidan och ta kontakt innan han får beröm. De övade även mycket på ligg och ligg still. Igår morse lärde sig Folke ligg när Matte står kvar upprätt, istället för att hon ska behöva visa med hela handen ända ner till marken. Det var kul för då kunde de briljera på valpkursen och de fick beröm också! Ledaren sa att man kunde se att Husse och Matte lägger ner tid på att träna med honom. " Det kändes väldigt kul!" Matte ler stort. Men sen fick Folke något slags utbrott inne på teorin. "Han var hemsk! "Matte suckar uppgivet. Men sen kom Matte på den bra idén att mosa in små köttbullsbitar i ett ben och då fick Folke något att arbeta med och han lugnade ner sig. ´Ja...Folke har fått sovit i sängen några gånger. Det är ju så mysigt! När han väl har lugnat ner sig vill säga =)

Nu sover Folke så Matte ska passa på att laga mat och göra sig i ordningn för idag är det avslutning på stickkursen hos Farmor. Då blir det gott fika! Farmor är bäst på fikabröd! Men Folke får stanna hemma då.
RSS 2.0