Bättre

Ska bara berätta lite snabbt ( vågar knappt hoppas ) att Folke har skärpt till sig vid hundmöten. Det kanske är en ren tillfällighet, men det har skett flera ggr på raken. Nu kommer han bara blir extra supermonstrig bara för att jag vågade yttra det... =P

Ha den äran!

GRATTIS ALLA 1ÅRINGAR PÅ ERAN DAG!!!!!!

Kan knappt tro att det gått ett år sedan de små pirayorna kom till världen. Det är ju helt underbart! Nu ska Folke få lite godmat ( blötmat köpt på ica. Viltkött blir det dagen till ära ) sen paketöppning.

Det dyker upp lite bilder på "kalaset" sen :D

Tapeter upptar det mesta utrymmet just nu

Ojojoj! Jag trodde att jag hade bestämt mig för vilken tapet vi skulle ha i matsalen.Den är ju så härlig!!! Gillar verkligen färgerna och så är det livlig och intressant att titta på. Men.... tycker det dyker upp många "men" nuförtiden. Men...så råkade vi titta på Gammalsvenska tapeter och då hittade vi en tapet som vi båda tyckter om.Denna...är den inte alldeles, alldesles underbar!? Två, totalt olika tapeter, men jag tror att den senare passa oss bättre. Men det var ju inte nog med det. Idag var jag in igen och skulle fråga lite om tapeter och då hade det kommit ut en ny katalog idag.... och själcklart ser jag en tapet som är så otroligt fin. Även den en medaljongtapet, men den är på en varm ljusbeige botten med engelskt röda medlajonger. ( svårt att beskriva en tapet, men den är så ny så jag hittar ingen bild på den. Den fiinns med i Karlslundkollektionen. ) Och nu står vi här i valet och kvalet vilken tapet det ska bli. Det är inte lätt =/     Men jag tror att vi lutar mot den gröna...Den andra kanske kommer upp i sovrummet.

Tapeten vi ska ha i hallen är från Emmaserien. Vacker.Den påminner om den tapet vi har i hallen nu, det är ju från samma serie. Men eftersom vi ska ha ett grått klinkersgolv tror jag att denna kommer passa riktigt bra och så är den ljus också vilket är bra då vi har en ganska mörk hall.

Detta är vart mina tankar ligger just nu. Jag slog in lite julklappar ikväll och varenda gång jag ville att Marcus skulle ge mig julpapperet bad jag om tapeten... =P haha!

En ilsken promenad senare

Jaha, då har man precis kommit tillbaka från den veckoliga promenaden med syrran och Peo ( dvärgpudeln ). Det gick ju sådär om man ska vara riktigt snäll. Jag märkte redan i morse att Folke inte var på sitt bästa och duktigaste humör. Direkt vi kom ut var det antingen nosen ner i marken eller upp i luften för att vädra, markera hela tiden ( fast han får inte gå och småpinka under promenaderna vilket han mkt väl vet! ) gick ryckigt i kopplet fram o tillbaka. Jag tror att han var allmänt i olag i sinnet idag. Men han var ju i alla fall duktigt vi veterinären. Vi gick förbi där på hemvägen för jag tänkte väga honom. Han tyckte att det var lite småläskigt där inne, men han fick mkt godis och mkt beröm så till slut lugnade han ner sig. Det var ganska svårt att avläsa vågen men jag tror att han väger nåntingt på 37 kg. Han ville ju inte riktigt sitta still på den, men Marcus får väga han på en bättre våg i veckan.

Åter till promenaden med Peo. Det gick ju inte så bra. Han var så ofokuserad under hela promenaden. Jag körde lite lydnad  med att han skulle sitta fint nära mig och sen gå fot. Det gick ju bra, men sekunden vi slutade var det lika igen. Dessutom mötte vi 3 stora hundar på en trång trottoar. Jag hade en leksak med mig som jag lät Folke leka med, det har fungerat tidigare, men #&%@£$ inte idag. Den första hunden slet han sig ur mitt grepp och skulle hälsa på, men jag drog tillbaka han direkt, den andra hann gå förbi men det sista började ju skälla och morra och var riktigt otrevlig rent ut sagt. Det slutade med att jag fick ner Folke på marken medan de andra drog iväg med sina hundar. Sen fick han ligga där tills jag sa åt honom att gå. Det var inte kul alls och jag tror jag aldrig känt mig så arg. Jag tror det slog lock totalt i öronen på honom. Han hade knäck i lurarna som pappa skulle sagt. Och sen efteråt betedde han sig som att inget hade hänt. Det här är en hund som inte tar åt sig när man säger till honom. Han liksom bara ruskar av sig det. Ok det är inte alltid så, men det var det ikväll. Jag förstår inte att han inte lär sig någon gång. Varje gång vi går ut möter vi ju hundar och jag till och med letar efter hundar just för att han ska tränas, men ändå är det lika spännande nästan varje gång. Vissa gånger går det ju ritkgit bra endå, ska inte säga att han beter sig så illa varje gång, men man blir ju att undra vad det är som gör att det gick bra den gången med inte de andra?

Nu går det framåt!

Nu var det ju ett tag sen jag lade in bilder på renoveringen. Nu har det hänt lite sen sist! :D Även om allt tar lång tid så går det framåt. Nu kan man ju nästan föreställa sig hur det kommer vara att flytta in så småningom.Här grävs det för dräneringen och utbyggnaden. Sen snabbspolar vi framåt och ser att dräneringen och grunden är klar. Nu börjar arbetet med resten av utbyggnaden.

Här byggs väggarna som de sedan reser upp på plats. Som tur är det fortfarande bar mark ute och även ganska kallt så marken är hård, innan var det verkligen en lervälling!
Marcus tog ut lite komptid från jobbet så att han och Torbjörn kunde vara där och arbeta från morgon till kväll och det hände verkligen saker då. Så otroligt duktiga de är!Nu börjar man ana hur det kommer se ut, och det blir stort :) Först kändes det ganska litet när man bara såg grunden, men direkt väggarna kommer upp får man en helt anna uppfattning.


Inte ens mörkret kunde stoppa dem. Vilken tur att vi har elektriskt ljus :P
Vy från matsalsfönstret, här kommer öppningen till vardagsrummet vara.Även inomhhus har det skett framsteg. Taket är ju nu helt färdimålat ( äntligen ) och taklister har kommit på plats. Vi har även möjligheten att tända takbelysningen!!!! Allt tack vara Marcus farbror. Det känns som en otrlolig lyx att kunna trycka på en knapp och så tänds det där man vill. När man tar sig an ett sånt här projekt inser man hur mkt vi bara tar för givet varje dag utan att tänka på det.Har ju tyvärr inte hunnit med att måla den öppna spisen än men det kommer.Här kommer det blivande köket så småningom sättas på plats. En lyckans dag! :DSå här ser hallen för närvarande ut. Det är inte vackert men det tar sig. Har börjat måla panelen upp i trappen. Det är så roligt för man får ett resultat direkt! Även om man bara grundmålat så ser man en stor skillnad mot innan. Det kommer bli så ljust och fint. Det är ju från början en liten och mörk hall och trapp upp på övervåningen, därför får vi lov att använda ljusa färger. Kommer bli härligt att se klinkers och tapeten vi ( okej jag.. ) valt ut. Det är en så fiiin tapet! Längtar efter att beställa den.Jag och Folke måste ju få leka av oss lite. Det här är enda gången det är tillåtet att ta med bollar in för han är helt GALEN i dem!Det är inte många bollar som klarar sig förbi Folke! Världens bästa målvakt skulle jag tro.

Slut på leken, tillbaka till arbetet. Taket har kommit på plats!Ojojoj vad bra det blir! Så otroligt duktiga de har varit och jobbat och slitit hela dagarna, från tidig morgon till sen kväll fastän det snöat och varit bitande kallt. Det krävs vilja och kunskap för att klara något sådant. Själv har jag varit fullt nöjd med att putsa och dona lite inomhus och ta hand om Folke.Det spelar ingen roll att bollen är alldeles stelfrusen! Folke finner ett särr att leka endå och till slut har han värmt upp den så det går att bita tag i den. Envis!Måste bara visa vilken fin och värmande väst vi köpt till Folke som han kan ha på sig när det blir en 20-30 minusgrader ute :D

Ja, nu har ni sett de senaste bilderna från huset och nästa gång hoppas jag på att det finns ännu mer att visa. Kanske lite tapeter på plats, ett badrum som kaklats ja vem vet? Håll tummarna!

RSS 2.0