Det går framåt :)

Idag var Matte ledig så då passade hon och Folke på att gå en långpromenad ut till en gammal hytta. Folke är alltid så ivrig i början av promenaderna med sen lugnar han ner sig och otroligt nog händer det tidigare och tidigare. Matte hade packat västen och och byxorna fulla med bajspåsar, godis och en leksak, allt för en bra promenad. Idag överraskar Folke Matte och går så fint så fint i kopplet och drar nästan inget fast det går en liten hund på andra sidan vägen. Det är tur att Husse och Matte lärt in kommandot "sidan" vilket betyder att Folke inte får lämna vänster sida. Det börjar fungera riktigt bra! Det funkar absolut inte alla gånger, men allt oftare. Han förstår vad det betyder och korrigerar snabbt om han går över på fel sida.

Väl framme vid hyttan hör de en massa bräkande ljud och ser att det står får i en hage. Matte tar med sig Folke fram för att hälsa med Folke är lite motvillig för han har haft lite otur med får i Harnäs tidigare. Folke skulle gå fram och hälsa och sätter nosen mot stängslet och får ju en rejäl stöt. Stackars Folke tyckte INTE att fåren var särskilt snälla då, för han förstod ju inte att det var stängslet... Men Matte säger åt honom att sitta och så sitter de där och tittar på fåren ett tag så Folke får lugna ner sig innan de går därifrån igen. På vägen hem tränar Matte och Folke. Folke får sätta sig fint vid sidan och när Matte säger "stanna" ska han sitta kvar då Matte går iväg och och samtidigt belastar koplet. Inga problem alls. Det har de övat på sen han var liten. Sen övar det på "stå" vilket kennelmamma Eva tipsade om inför utställningen. I början var Folke så ivirg och ville ha godisen men efter mycket tålamod så klarar han även det fint nu. Folke är så duktig tycker Matte och känner sig stolt. Men hon är ändå riktigt nervös inför utställningen. Men det får helt enkelt gå som det går. Matte har även börjat träna att göra tajta höger och vänstersvängar och det går väl sisådär. Folke blir så ivrig ibland och tror att Matte vill leka, då går det inte alls. Speciellt när Matte joggar lite. Ibland går det riktigt bra, men andra gånger blir det full rulle på Folke som börjar hoppa och busa för fullt. Det måste helt klart övas mer på det!

När det kommer hem igen och kommer in på parkeringen får Folke sitta still medan Matte går iväg ca 10-15 m och lägger ner en av Folkes favoritbollar på marken, sen går hon lugnt tillbaka och ställer sig bredvid Folke. Folke är ju ivrig nu och sitter spänt och väntar. När han möter Mattes blick ropar hon" hämta bollen" och då flyger han iväg som en raket och hämtar in bollen. Som belöning kampar de lite med bollen och sen får han göra om övningen igen. Det är en övning Folke börjar bli riktigt bra på! Matte brukar göra den även när hon sparkar iväg en fotboll, men det är lite svårare för fotbollar är Folkes absoluta favoritleksaker! Men efter några gånger så klarar han det med. Matte fick för sig att göra momentet lite svårare så då lade hon ut en boll åt vänster och en annan åt höger och så skulle Folke hämta den hon pekade på... Yeah sure! tänkte Folke och rusade fram till den han ville. Men Matte var envis och till slut kom han i alla fall in med en boll och fick då lämna den och sedan hämta den andra. Snart tror Matte att han ska lära sig hämta den hon pekar på, men det gäller att ha tålamod för Folke är en ivrig och glad hund och blir lätt upphetsad så det gäller att lugna ner honom och få honom koncentrerad.

Promenaden tog musten ur Folke och då är Matte en lyckling hundägare. Nu ska de åka till huset och renovera vidare och Folke får ligga på sitt rum med ett märgben. Då är Folke en lycklig hund :)

Semester på Västkusten del 1

Efter att ha jobbat och slitit med både hus och arbete var det ÄNTLIGEN dags för lite semester. Husse och Matte hade velat hit och dit om de skulle ta en sista minuten utomlands och bara ligga och slappa på en strand en vecka eller om det skulle bli en Sverigesemester, och i så fall vart i Sverige? Visst var det väldigt lockande med värme och hav och sol men de kände ändå att : Nej. I år ska vi ta semester tillsammans med Folke! Så Västkusten fick det bli för där hade Matte aldrig varit förut. Fast det är inte det enklaste att åka på bilsemester i en lite Toyota Corolla utan AC och en beauceron på 35 kg i skuffen... Men det fick helt enkelt gå. Sagt och gjort, till slut var bilen fullastad och Folke hoppade glatt in i sin skuff. Fläkten på och fönster ner, sen bar det av neröver.Första natten spenderades på Tånga Heds Camping. Husse och Matte var riktigt glada över att få kliva ur bilen och sträcka på benen men gladast var nog Folke! Ett ivrigt skutt ur bilen i Mattes famn och ner på marken. Oj vilka dofter!!! Vart är vi nu? undrar Folke och ser sig om. Det är en mysig liten camping där det är fler hundar med sina familjer. Det här ska bli skoj! Men innan man kan vila måste ju tältet upp.Folke inspekterar arbetet så det blir riktigt gjort. Men Husse nu sätter du pinnen för långt in.Du måste dra ut den mer för att spänna tyget i tältet. Folke gör rätt där Husse gör fel. Den här natten kommer bli Folkes första natt i ett tält och han är lite nervös och det pirrar i magen. Även Husse och Matte är nervösa för det kommer vara trångt och Folke är ju ganska stor nu, och kan bli ganska busig/gosig när man ska sova.
När tältet är uppsatt kan de ta det lite lugnt ett tag och äta och kolla runt på campingen.


Folke har hittat ett perfekt titthål i häcken där han har koll på ALLA som går förbi på vägen.När det går kvällspromenaden stöter de på en massa roliga djur!Bl a Elvisgeten med snyggaste frillan i byn!

Folke bara älskar getter och fick ju lov att ge Elvis en puss på nosen :)Den här stocken var så imponerande stor att Folke bara fick lov att ha en bild på sig och den. Man kunde till och med krypa in i den! Folke ville ta med den hem och ha den i lägenheten, men då fick Husse och Matte förklara att det gick tyvärr inte. Vart skulle de ha den i bilen? Visst är det en superbil men den har ju ändå vissa begränsningar och det förstod ju Folke också. 

Natten i tältet gick över alla förväntningar bra! Folke somnade huvudstupa bara de lagt sig och sov som en stock nästan hela natten. Det var några bråkiga typer som gick förbi tältet mitt i natten men dem skällde han ut. Dagen efter bar det iväg neråt och utåt kusten och den här gången blev det en camping alldeles vi havet i Varberg.På campingen fanns det en liten fotbollsplan där barnen spelade. Folke ville så gärna vara med! Men då hade han bara tagit bollen och sprungit iväg med den och barnen hade inte sett den igen. Han fick nöja sig med att titta på.Havet var ett vackert ställe. Folke bara älskade att springa i sanden.De stannade i Varberg i tre nätter. Första natten sov de i tält igen men de sista två lyxade de till det med en stuga. Folke fann sig i det mesta och tyckte att allt var roligt. De gjorde en massa dagsutflykter från campingen.

En dag åkte de kustvägen ner till Falkenberg och vidare söderut. Då stannade de till vid havet där Folke tog sig ett dopp! Folke badade i havet men inte Husse eller Matte.

Folke tyckte att Husse och Matte var riktiga badkrukor!

Sen var det dags för ett familjefotografi. Men Folke förstod inte att man ska titta in i kameran. Han tyckte att det var mycket mer intressant att kolla ner i vattnet om någon smaskig lite firre skulle simma förbi.Fortsättning följer....


RSS 2.0