Här har vi haft det fullt upp!

Nu är det vår! Oåterkalleligen och skönt är väl det. Inte för att jag har något emot vintern, jag tycker faktiskt om snö, men det är ändå skönt med vår och barmark. Jag älskar årstider helt enkelt.

Det är redan slutet på mars och det känns som att det här året bara flyger förbi fastän det nyss börjat. Kanske kan ha att göra med att vi håller på att renoverar klart på nedervåningen i huset nu så att vi ska kunna flytta in. I april kommer vi bo där... känns lite konstigt om jag ska vara helt ärlig, men samtidigt helt underbart!

Vi har ju som sagt haft fullt upp men en dag tog vi ledigt och åkte ner till Mariefred och vallade får en hel dag med Folke, det var nog det roligaste jag gjort! Men det tänkte jag berätta mer om en annan dag. Har en MASSA roliga bilder från dagen som jag inte hunnit lägga över på datorn än. Under tiden tänkte jag visa lite vad vi har gjort i huset.

Här förbereds det för klinkers framför den öppna spisen. Det är ett noggrant arbete.Likaså i köket.Aningen stökigt men så får det vara ibland :)Här ska det läggas nya rör/avlopp i källaren. Inte det enklaste att utföra men med rätt utrustning och rätt man för jobbet så går det.Köket börjar äntligen komma på sin rätta plats och jag sätter in lådorna i skafferiet. Folke passar på att softa.


Och så var fogen på plats. Jag var stenhård på att vi skulle ha en vit fog i köket och jag är helnöjd med resultatet! De flesta handtagen är där de ska och om ni tittar på bänken ser ni att det är minst lika många och lite fler över. Det råkade vara så att Marcus bad mig räkna hur många handtag vi skulle ha, sen införkaffade han så många förpackningar ( vilka det låg två st i varje) så nu har vi dubbla uppsättningen handtag! Ja ja, det är sånt som händer.Folke är alltid med på ett hörn med ett bus eller två.Självklart ska ju öppna spisen fräschas upp och målas om! Till Marcus stora förtret men där hade han ingen talan och resultatet blev bra!


Badrummet är så gott som färdigt.Duschen fungerar som den ska. Stackars Folke!
Fikastunder måste man ju ha för att orka med!Dagen med ett stort D! Dagst att tapetsera.Så ser kök-och matsalstapeten ut och jag bara ÄLSKAR den!Kyl och frys på väg att installeras och det är även kaklat där vedspisen ska stå.Vedspisen monteras ihop igen och Folke är med och ser till så att det går rätt till.Här brinner det som det ska.Visst blir den fin!
Det finns alltid tid för lite lek :) Och Folke säger inte nej.Jag tror Folke kommer trivas bra i ett stort hus så han kan springa runt, runt och ut i trädgården så småningom.Åter till renoveringen. Kyl och frys är på plats och det ser fin fint ut!


Sovrummet har fått sina tapeter och det blir ljust och fräscht. Marcus är så duktigt på att tapetsera! Är så stolt :)

Nu kan man börja känna att det inte är så långt kvar till vi sover vår första natt i vårt nya hus, fast vi är ju inte riktigt där än.

Avslutar detta med ett inte alls framtvingat familjefoto.Magbaciller på besök

Igår var en väldigt trevlig dag till att börja med, förutom att Folke hade en av sina jobbigare dagar när det kommer till att vara olydig...

Jag hade en onsdag ledig så jag och Folke åkte till huset på fm. Svärfar kom snart dit och höll oss sällskap. Han snickrade, jag målade och Folke var överallt. Det dröjde inte länge innan han satte sig nedanför mig ( jag stod på en stege och målade dörrfoder ) och skällde på mig. Riktigt gällt och nu-har-jag-slut-på-mitt-tålamod-skall. Så jag gick ut och rastade honom samtidigt som svärmor kom. Då blev han så otroligt glad för Lotta är Folkes absolut bästa lekkompis! :)  Han fick gå upp på sitt rum när vi åt och det gick bra ett tag innan han började gnälla och skälla. Suck. Efter maten gick Lotta och Folke ut på bakgården och lekte med bollen, så då passade jag på att gå upp i skogen och lägga ett spår. Det skulle hinna gotta till sig bra medan jag målade klart.

Vi tog spåret på em. Det gick väl sisådär. Han tappade fokus typ 10 m från slutet, var som att han fick en smärre krasch i hjärnkontoret. Men jag hjälpte honom lite så då hittade han till slutet där en stor godishög väntade. Man märkte att han snabbt blev trött av den lilla hjärngympan. Sånt är skönt.

Det var strax efter det som jag kände att jag började få huvudvärk och bli lite skakis. Men tänkte inte mer på det. När vi skulle åka iväg och handla ville Folke absolut inte hoppa in i bilen. Oh nej då! Det är mkt roligare att springa runt på grannens tomt med bollen i munnen och låtsas vara döv! Rackarns hund, men det såg så roligt ut så jag kunde inte ens bli arg. Till slut fick jag tag i kopplet och då hade han inget val.

När jag var på mataffären blev det snabbt mkt värre. Huvudet sprängvärkte och jag mådde så illa. Vinterkräksjukan tänkte jag med fasa o_O  Men jag lyckades handla klart och ta mig hem ( var ju svårt att titta på mötande bilar, för ljusen var så skarpa ) och sen bara bums i säng! Har varit några toalettbesök under kvällen och natten så det var nog någon liten bacill på besök, men inte vinterkräksjukan som tur var. Skulle jobbat idag, men det kände jag att det skulle inte gått. Så idag har vi tagit det väldigt lugnt.

Folke fick ju lov att bli rastad så vi gick ut men inte så långt. Körde lite lydnad och så fick han apportera. Det räckte för både honom och mig. Men jag måste då säga att det är ett otroligt fint vårväder ute nu. Svårt att klä sig rätt, blir lätt för varmt men ändå för kallt att gå utan jacka... Vilka problem man kan ha =P

Vi passade på att sitta på balkongen i solen ett tag, får ångest av att vara inne en dag som denna.
Folke spanar på alla människor och hundar som går förbi.
Han hämtade snart ut ALLA sina leksaker på balkongen.
Förresten så passade jag på att tvätta Folke idag, med både schampo och balsam! Han tyckte ju inte precis om det men han är inte en sån som protesterar vilt. Han är ganska lätthanterlig och går att göra det mesta med. Det känns riktigt skönt :D Jag ångrade mig lite efteråt för badrummet var täckt med vatten och svart hår! Orka städa efter natten som varit, men men. Det fick ta sin lilla tid. Nu ska vi ta en tupplur för jag är riktigt trött, Folke ligger redan och jäser i soffan...


RSS 2.0