Spring is in the air! ( bara -25 i morse =P )Fina tulpaner. =) Blommor kan man inte få för mycket av.


Folke ta en tupplur på kvällen, han har sett hur Matte o Husse brukar göra =PUndrar vad han drömde om? Skönt tyckte han då att det var. Sov som en stock och fortsatte sova när jag bar in honom till hans egen säng!Efter en busstur ( hans andra någonsin som gick jättebra ) får man ta en promenad hem genom byn till Mormor och Morfars hus. Det var SKOJ! Höga snövallar att klättra på, roliga och busiga barn att leka med, spännande djurspår som slingrar sig in i skogen och JÄTTESTORA kor! De var då alldeles för stora om man frågar Folke. De var ju ganska spännande att titta på men för säkerhets skull skäller Folke ut dem, de ska veta sin plats. En ko är ingenting jämfört med en Beauceron! Matte brukar säga att Folke är Husse och Mattes stolthet! Folke passar även på att smaka på lite hästbajs, men då blir Matte inte så glad och tar den ifrån honom. Som tur är för matte fryser även hästbajs på vintern... Folke tycker ju att Matte är riktigt tråkig. Hon förstår ju inte hur GOTT det är! Han försöker springa tillbaka dit flera gånger under dagen, men det får han inte. Folke vet vart den ligger till nästa gång. Han ska nog komma på en plan tills dess!


" Vad finns i den här då?" Folke tycker det är väldigt kul att rota igenom ryggsäcken som Matte packat för deras utflykt. Där finns hans gosefilt, lite mat, en stickning som ska bli goda sockor att tugga på, lite leksaker och godis. " Mmmmm!!"Efter en häktiskt dag enligt Folkes mått mätt är det välkommet att gosa med Morfar. Han är så skönt att sova på. Men det var inte så här lugnt från början... Oh nej! Morfar visste nog inte vad han gav sig in på när han bjöd upp Folke i kökssoffan ( detta trots att Matte sa att Folke inte får vara i soffan... " Suuuck" Matte suckar och ler för Morfar är obotligt kursjuk! ) Folke tycker det är så kul. Han vet inte hur han ska reagera. " Ska jag slicka? Tvätta öronen rena? Bita? Va? Va?" Folke gör allt på en gång i sin iver och glädje över att få vara med och Morfar skrattar hejdlöst och smälter än mer. Men även en liten Beauceron blir trött efter ett tag och då sover man så sött så sött. Det är varmt och det är tryggt och Morfar luktar som Morfadrar ska. Men oj! Nu är Mormor klar med maten och det blir hennes berömda och godaste pannkakor! Ingen gör pannkakor som Mormor, men Folke får inte smaka. Han får gott ligga på sin filt! När han är duktig och stannar där, får han beröm och en liten godis.Efter maten vill Matte ta en bild med Folke. Hon inser  med fasa att de inte har några bilder på dem tillsammans och nu när Folke växer så det knakar är det bråttom!! Man vill ju komma ihåg hur det var när han fick plats i knäet, hur det var när han springer runt och biter och gnager på allt han inte får, hur det var när Folke lärt sig något nytt. Det är viktigt att dokumentera, annars är det lätt att glömma, både de bra och de mindre bra stunderna. Alla stunder är viktiga för att kunna gå framåt. Folke har nu haft två dagar utan att pinka inne och ingen kan vara mer glada än Husse o Matte! Han är så duktig! Fastän Folke har en tendens att göra sådant han absolut inte får göra, hur mycket Matte och Husse än säger åt honom, imponerar han samtidigt varje dag med att visa att han kan vara så duktig. " Man måste ju skapa en balans" Folke har tänkt igenom detta väldigt noga. " En balans mellan bra och dåligt. Får Matte och Husse bara uppleva bra saker kommer de inte uppskatta dem sedan, det är därför jag passar på att få med lite busstreck med jämna ( väldigt jämna ) mellanrum. Man måste ju tänka på andra och inte bara sig själv, man har ju ett visst ansvar endå." Folke tycker att han kommit på något där, och en viss sanning ligger det nog i det. Eller?

Sammanfattning av de senaste dagarna


Det är mysigt att sova med Fågel, men Fågel tycker nog inte lika. Han ser snarast skräckslagen ut...man vet aldrig när Folke blir på lekhumör. =/


Leksakslådan är väldigt intressant!


Ha HA! Tagen på bar gärning! :D


Matte provar nya traktorn. Mycket Väl Godkänd! * två tummar upp*


Hemma hos Mommen och Morfar.


Bildbevis! Folke tigger kungligt, men tyvärr får man inget då... =(


Sovstund med Husse. Ni är så söta! Mina två gospojkar!Devils Food Cake. Folke var mycket sugen på den, men den var till för jobbarkompisar som kom på besök på kvällen. Folke uppförde sig väldigt bra :D

Livet På Landet

Det nya livet med Folke flyter på i sakta mak. Dagarna försvinner flyktigt som ett moln på den enorma himlen. Idag är det en vecka sen han flyttade hem till sin familj. Det har gått snabbt, santidigt som det börjar kännas som att det alltid varit så här. Tiden Före känns diffus och overklig. Människa och djur har en fantastisk förmåga att anpassa sig och vänja sig vid nya saker. Lille Folke stortrivs med sitt nya liv. Dagarna fylls med lek och kel, mat och sömn och träning med nya övningar. Allting är fortfarande nytt och intressant. Till och med pinkningen börjar bli bättre, till Husse och Mattes stora glädje! Idag har det inte skett några olyckor ( än så länge bör kanske nämnas.. ).
Igår bar det av ut på Landet. Det var dags att hälsa på Mommen och Morfar. Folke hade stora förväntingar för Matte har berättat om alla spännande djur som finns därute. Om de stora ängarna som sträcker sig nästan ända till horisonten. Om de oändligt stora skogarna med vilda djur, som man absolut inte få jaga! Om de blåa, mjuka sjöarna med massor med roliga fiskar som man kan leka med, fast det får ju lov att vänta till i sommar.  Där finns det katter, fåglar, ja ALLT! På Landet leker livet, säger Matte.
Folke sitter i det lilla utrymmet vid fötterna i " Röda Faran". Det guppar och skumpar, skakar och har sig. Folke tycker om att åka bil. Husse och Matte ska städa ur skuffen så att Folke får åka själv därbak, men det behöver de inte ha bråttom med. Folke tycker om att vara med där det händer. ÄNTLIGEN! De är framme och Matte får hjälpa Folke ur bilen, det är fortfarande lite för högt för honom att ta sig ur själv. Nosen rör sig frenetiskt, det luktar...det luktar...annorlunda! Så många olika, spännande dofter! " Vänta bara tills våren" säger Matter och ler okynnigt. "Då kommer Bonden gödsla åkrarna!" Folke längtar redan. Det bästa av allt är att han behöver inte ha något koppel. Han kan springa själv! Alldeles fri! Fri som en fågel. Det är ganska kallt ute så de går in i det varma huset. Oj oj oj, vad man kan lukta in det nya stället. Morfar kommer ner. Han har varit så nyfiken på Folke! Folke har fullt upp med alla lukter, men när han nosat färdigt flyger han upp och pussar Morfar! " Hej Morfar!" Sjävlklart tycker han att Folke är jätte fin! Vem gör inte det? Vem kan motstå Folke? Ingen än så länge. De går snart ut igen för Morfar ska visa sin nya, jättestora traktor som han nyss köpt. Matte klättrar in och provkör skopan lite. " Vad duktig du är" tycker Folke. Mofrar klättar också upp och Matte får sätta sig vid sidan om. Traktorn kör iväg med Morfar och Matte som vinkar glatt hej då. De åker upp i skogen och vänder. Traktorn är så fin och går hur bra som helst. Matte längtar efter att få provköra den till våren.
Husse och Folke har gått in igen, det blev för kallt ute. Ska vintern aldrig ta slut? Mommen kommer ner och börjar laga mat. Chili Con Carne på älgfärs. Men Folke tigger för mycket så han får inte smaka. Det är synd om Folke, det tycker i alla fall han! Det är inte kul att tigga mat om man inte får något så leksakerna får duga istället. " Nu ska vi hälsa på Ullis!" säger Matte. " Vem är det?" Grannbarnen följer med ner i ladugården, och de busar med Folke på vägen ner. Matte lyfter upp Folke så han får nosa på Ullis. " HJÄLP!!!" Folke tycker att Ullis är jätteotäck och så luktar hon riktigt fränt. Ullis är ett får, ett JÄTTESTORT får med en enorm nos. Ullis tycker att folke är söt, men Folke vill bara ut igen. Alla skrattar åt Folke, som är en så fegis men han får som han vill. " Vi gör om det ute i vår sen" säger Matte och de går ut.
Resten av kvällen leker Folke med Peo, som kommer ut med Moster Jenny och hennes Kille. Moster Jessa kommer också med sin Kille. De äter och skrattar och Folke håller igång, men sen blir han trött och sover lite.
Han sover i bilen hem och Matte bär honom in. Han är så trött efter den roliga dagen och sover sen gott hela natten. Han låter Husse och Matte sova ända till 7 på morgonen! Visst är Folke snäll!

BusKan man vara sötare?Akta jag brottar ner dig!BUUUU!Jag har så mycket bus i mig att jag blir helt GAAALEEEEN!!!!

SussarSover skönt i Mattes hand

Min första tvättdag :)

Efter ännu en HEL natts sömt ( Husse o Matte är så nöjda så ) är det dags för Folkes första ( och absolut inte sista ) tvättdag. Folke vaknade ovetandes om dagens kommande jobb, samtidigt som Husses klocka ringde. Men Matte rörde inte en fena. " Jag tror att hon blivit döv under natten, " tänker Folke och tittar upp mot Matte där hon ligger helt lealös. " Hur kan man inte höra det där tjutandet?" " Schhh" Hyssjar Husse. " Låt henne sova ett tag till." De smyger ( ok Folke dundrar i full fart och Husse smyger ) ut ur sovrummet och stänger dörren efter sig. Husse tar med Folke ut och han pinkar gladeligen efter natten. Idag är det inte alls lika kallt ute, bara -10 grader och mulet. Inne igen och Folke springer runt i lägenheten och skäller lite. Matte vaknar till direkt! " Folke har rymt igen!" Hon flyger upp ur sängen innan hon inser att Husse inte heller ligger i sängen längre. " Jaha... Det är redan morgon." Hon kryper ner under täcket och passar på att njuta extra mycket av lugnet i sovrummet och värmen av täcket innan Husse far till jobbet och lämnar över Folke i hennes ansvar.
Vid frukosten skäller Folke av iver. " Nu är det MAT! "  Men idag är han inte fullt så galen som tidigare. " Sitt " säger Matte och Folke sätter sig ner. Det där med ögonkontakten tar lite längre tid, men Matte ger sig inte. Folke vet vad han ska göra nu men som liten Folkevalp måste man ju testa att få som man vill direkt. Till slut inser han att det inte kommer någon mat om han inte ser in i Mattes ögon. " Varsegó! " Vips! Maten är borta, men den räcker några sekunder längre idag. Han behöver inte ha fullt lika bråttom, fast det är knappt märkbart.

Efter rastandet och Mattes frukost ( helt otroligt, men Folke tigger inget! ) är det dags för att lägga i första tvätten. Matte packar i tvättkorgen och i åker även Folke. Med så mycket att bära och Folke som inte får gå i trappor än får man lov att ta två flugor i en smäll. " Wihooo! Here we go! Det här var ju KUL!!! " Det är tungt men det går. Väl nere i källaren lyfter Matte ur Folke och han får springa och leka och lukta i den låååånga korridoren. Ingen rädsla för nya saker där inte! Folke rusar runt i glädje över friheten. Benen arbetar för fullt och tar honom snabbt framåt. " Folke HIT!!" Han vänder på en 5öring och springer till en öppen famn. " Sitt" Han sätter sig och nu är han så duktig så han får en supergod godis och ett "Klick " Folke bara älskar det här övningarna. " Ja kom igen då! Hopp o lek! " Inne i tvättstugan finns det många intressanta dofter. Folke passar på att gnaga på golvet, men det går inte så bra. Det är liksom lite svårt att få tag i. " Vad finns där i hörnet? Vad är det som ligger under den där stora, runda saken i metall? " Folke kommer ut med en stor dammråtta i munnen. " Nämen, vad har du hittat på?" Skrattar Matte och tar dammråttan ifrån honom. " Den där är inte god." "Jo..." Det tycker Folke, men glömmer den snabbt. Det finns å mycket att undersöka. Nu verkar Matte vara klar för de går upp igen och han går ut och gör sitt. Glömsk och förvirrad som bara en Matte kan vara ibland så har hon glömt bajspåsen. Matte suckar tungt och de går in och hämtar den. Bor man inne i samhället så måste man ta upp efter sin hund! Snart bär det av ner i källaren igen och den här gången får Folke åka med i tvättvagnen in i torkrummet. " Snabbare Matte! Snabbare kan du! " Matte hänger upp tvätten och sätter igång en maskin som brummar igång, men Folke blir inte det minsta rädd. Inte han inte! För Folke är tuff som den tuffaste cowboy!

Nu sover Folke efter allt skoj. Han drömmer om den lååånga korridoren och springer allt vad benen bär och skäller glatt. Benen, hela kroppen arbetar i sömnen och han gnyr så sött. Nu är det dags för en ny tvätt, men Matte kommer vänta till Folke vaknar. En liten valp måste få sin skönhetssömn. Men sen är det dags för ett nytt äventyr ner i källaren. Vem vet vad som gömmer sig i ett hörn då? En ännu större dammråtta? En spännande sopkvast? Kanske får han åka i tvättvagnen igen? vi får väl se...

Vad trött jag är, undra hur jag hamnade på den här sköna platsen?


Jag tar mig en tupplur efter lunchen, men inte på min filt. Jag får passa på medans jag får plats ;)
Min skönhetssömn på nära håll, ser ni hur vacker jag blir?

Testa Gränser

Idag har Folke planerat in några hyss. Han tänker prova om Matte fortfarande blir arg om han biter på soffan. Jo, det gäller än. Om jag tigger då? Nej det gick inte det heller. "Hmmm" Folke tänker så det knakar! " jag måste prova något nytt! Kablarna! " Han skyndar fram till en vit kabel som ligger efter väggen. Men nu bli Matte riktigt arg! " Aj då. Det kanske jag inte skulle gjort..." Nu får han ligga på sin filt och begrunda vad han gjorde fel. Matte berättar att " Kablar" är JÄTTE JÄTTE farliga och man kan dö om man biter på dem. Det tycker inte Folke låter bra alls. Men som alla vet så är valpars minne lite kort så han kommer nog försöka en eller två gånger till. Men Husse och Matte är på sin vakt. Folke har provat tugga på Husse och Mattes händer, men det tycker de gör ont så det får han inte göra. Men ibland kan han bara inte hjälpa det. Det går liksom av bara farten när man leker. När Folke leker med sina leksaker bli Husse och Matte glada och hejar på. Det får han göra. Husse och Matte har börjat träna honom lite lätt. När han ska gå ut måste han sitta ner och vänta och titta upp på Matte/ Husse innan han får gå ut, detsamma gäller in. " Dumt och onödigt " tycker Folke, men gör det endå efter lite protester. Detsamma gäller när det är dags för  mat, men det är betydligt svårare att lyssna på vad de säger då. Hungern river ju i magen. Men Husse och Matte är ändå hoppfulla och fortsätter med träningen. Något som Folke tycker är hur kul som helst är " Godissök". Då slänger Matte en näve godis över golvet som Folke få leta reda på. Och det är han duktig på! Oh ja! Och då får han mycket beröm. Folke börjar nästan förstå att när man gör något dumt får man bannor och när man gör något bra får man beröm. Det går framåt och det är allt som räknas! En dag i taget och inte för snabbt. 

Matte vaknade inatt ( inte Folke ) och kunde inte somna om på timmar. Så kan det vara ibland när man har nya saker att tänka på. De passade på att sova lite på morgonen. Matte i soffa och Folke på sin filt.
Idag kommer det bli en lugn dag för Matte är trött.

Möten i vintervärlden

Man vet aldrig vad en ny dag bär med sig. ALLT kan hända, speciellt om man heter Folke och är en snart 9 veckor lite valp. " Liten? Sa du liten? " Fnyser Folke och tittar surt på matte. " Titta på mina ENORMA tassar och GROVA ben. Vänta bara! Du ska få för liten" säger Folke och hoppar upp i mattes knä och överröser henne med pussar med sin blöta tunga. " Vad säger du nu då? va? va?" Matte kiknar av skratt och ger efter. "Ok. Jag ger mig! Du vinner..den här gången. Kan vi lugna ner oss nu och forstätta berätta om den spännande dagen nu? " "Ok då." Folke lägger sig myndigt på sin goa filt som luktar så gott av hans syskon och mamma.

Jo, en dag kan ALLT hända och den här dagen hade mycket spännande i åtanke till Folke.  Husse hade åkt till sitt jobb som låg så långt borta att Folke inte ens kunde förstå det. Det längsta han hade varit hittills ( om man nu inte räknar med hemresan då ) var upp till bajssopkorgen längst upp i allén. På förmiddagen var det dags för lite uppror och testa gränser. " Man måste ju alltid testa gränserna" säger Folke " Annars vet man ju inte vad man får göra! " Och den här morgonen testade han mattes tålamod må ni tro. För att ge några exempel så tycker matte inte om när Folke biter på den nya soffan, inte att han hoppar upp på rumsbordet för att han också vill ha nybakta frallor till frukost ( att han ätit sin frukost för bara 5 minuter sen har inget med saken att göra. " Mättnad är bara inbillning. Det finns alltid rum för mer ." Det är Folkes lag. ) pinka inne är inte heller populärt, men Folke förstår inte varför. Det är ju så varmt inne och så Brrrrrande kallt ute så det är ju MYCKET bättre att pinka inne. Men gör man det åker man ut direkt samtidigt som matte mumlar ogillande. " Vaddå?" Fnyser Folke " Jag ser ju inte DIG pinka ute, eller hur?" " Nej" Försöke matte förklara. " Det är det som är skillnade när man är människa och när man hund. Vi får pinka inne och det får inte ni." Men Folke förstår fortfarande inte riktigt vad hon menar.  Men det är ju inta bara fyanden på förmiddagen. De har en riktigt lång gosstund på golvet och Folke somnar gott i mattes knä. " Det här är så mysigt"  Matte passar på att plocka undan och städa och hinner till och med sticka lite innan Folke vaknar och måste ut igen. Nu är det dags för lunch, men då ringer mattes telefon. Hon bara pratar och pratar. " Har du glömt min mat?" Folke väntar i en hel evighet på att det 3 minuter långa samtalet ska ta slut nån gång. Äntligen kommer maten ner i rätt nivå. Och den är slut i bara några glufs. " Vart tog den vägen?" Folke tittar förebrående på matte. " Tog du min mat? För jag kommer inte ihåg att jag åt upp den! " Han slickar ren skålen tills inte ens ett doftkorn finns kvar. Detta är en ritual Folke kommer fortsätta med. Det har redan blivit en tradition.
"RRRRiiiiing RRRriiinnng!" Folke bryr sig inte om att det ringer på dörren. Det är inte så intressant, men matte går ändå och öppnar. Folke följer med och tittar nyfiket ut genom dörren. Två helt nya människor kommer. " Vilka är ni?" undrar Folke och springer glatt fram och hälsar med viftande svans och pussar dem båda för han är en väldigt sällskaplig hund och tycker om att gosa med vem det än må vara. Det är mattes kusin och hennes sambo som kommer för att titta på Folke. Och de smälter ögonblickligen. Vem kan stå emot en Folke? Ingen hittills. :) Det blir en långpromenad i solen, men det är ändå så kallt att Folke darrar hel. Då tar matte upp och bär honom en bit och värmer honom. Han passar på att pussa matte i ansiktet och nafsa i det goa håret hela tiden han blir buren. " Du är så snäll så snäll så snäll! " Sen får han gå lite igen. Nu är de framme vid ett stort, stort stenhus. Matte känner på dörren men den går inte att öppna. Både matte och kusinen ser förvånade ut. Det är stängt hos veterinären idag. " Jaha " suckar matte. " Då får vi gå hit en annan dag så du får vägas och se andra hundar." Men än är det inte kört för på andra sidan vägen står det två människor med en svart, glad hund som vill hälsa.  De går fram och hälsar och hunden är glad och snäll. De luktar in varandra men nu vill Folke hellre hälsa på människorna. Speciellt den som sätter sig ner och ler mot honom. Han är inte sen att klänga upp i hennes knä och hon klappar honom glatt. Men han fryser fortfarande och det är dags att gå hem. " Hej då" Folke travar glatt med. Kusinen stannar kvar och matte bjuder på te och mackor. Folke får sig ett gott ben och gnager nöjt på det. " Vilken rolig dag! "
OJ! Nu kommer systern och Peo! Nu blir det lite bus. Men Peo tillåter inte för mycket bus och när Folke nyper honom i ena skinkan blir han riktigt sur och morrar. " Vad har jag gjort?" Undrar Folke förskräckt men glömmer snart sitt misstag och vill busa mer. Men nu får det räcka. Peo får ligga i soffan ( orättvist! ) medans Folke får sova på sin filt. Men det går bra endå. Nu åker Kusinen och hennes Sambo hem och matte och Syster sitter i soffan och pratar och stickar. Peo håller lite koll iafll Folke skulle få för sig något dumt. " Nä, dum får man inte vara. " säger Peo. Det vet han! " Ok, jag får vara lite dum ibland  men det är ok för jag är så liten och söt. =) "   Nu ringer det på dörren igen. Peo springer skällande till dörren och Folke vaknar förvirrad. Fortfarande inte helt vaken följer han med ut i hallen och sätter sig trött på mattan. " Vart är min lilla sötis?" Undrar Mommen. " Mommen!! " Folke springer fram och hälsar. Peo och Systern går upp till sig nu. " Hej då Peo. Kom och lek igen!!" " Nä!" säger Peo. " Skämtar bara. Jag kommer en annan dag! " Mommen har med sig en ny leksak. Och vet ni vad? Den PIPER!!! Det här var något nytt! " Jag ska nog lära dig att vara tyst! " Folke attackerar den stackars pepparkaksgubben, men han vill inte bli tyst. Han bara piper och piper. " Det här var ju KUL!! " Åh nej" Tänker matte. " Den där pipen får vi nog ta hand om... " Mommen stannar ett tag tills Husse äntligen kommer hem igen. " Har du haft det bra på jobbet? " Folke får en stor kram och många pussar. Husse har saknat Folke jättemycket. De gosar medan matte fixar mat. Folke är så trött efter den långa och spännande dagen och han sover hela kvällen och otroligt nog HELA natten! Husse och Matte är grymt stolta!

Folkes äventyr

Jaha, då var det dags att lägga sig igen. Ikväll går det mycket bättre :) Jag gnäller bara lite, mest för att jag vill att matte gosar med mig. Det är så skönt att bli kliad på magen. Jag är så trött så trött men kämpar för att vara vaken bara en minut till... Folke somnar med mattes trygga hand sakta smekande över magen.

Folke vaknar och tittar runt omkring sig. Matte och husse sover tungt. Han kan höra dem i den höga sängen ovanför sig. " Hm, vad ska jag hitta på nu? Är jag lite pinknödig kanske? " Folke ser en liten glipa i gallret till buren och börjar undersöka den närmare. " Här kan man ju ta sig ut! Wohoo! Houdinin here I come! " Folke trycker ut huvudet genom glipan men fastnar lite med magen. " Det SKA gå! " Han tar i lite till och PLOPP så är han ute. " Freedom! Ja! Ja! Ja! Spännande. " Folke går runt i den " tysta" lägenheten. Det var inte alls så kul som han först trodde. Det kommer konstiga rinnande ljud från rörern i väggarna, kyl och frys brummar sakta, han hör skratt utifrån gatan och en bil åker förbi och lyser upp vardagsrummet. " Hjälp!" Folke tumlar in i sovrummet och vill att husse eller matte kommer och tröstar honom. Men vart är de? Folke lyssnar och hör att de fortfarande ligger i sängen. Den ena brummar högljutt och den andra andas lugnt och gjupt. " Det här går inte" tänker Folke. " Hur ska jag få dem att vakna?" Folke tänker till och får en idé! Han börjar pipa och gnälla och springer runt på det hala trägolvet. Klorna klapprar mot ytan. " Nu händer det nåt" Matte sätter sig käpprakt upp i sängen och tittar sig förvirrat runt. När man är nyvaken fungerar inte hjärnan riktigt som det ska men sakta sjunker det in i matte vad det är hon hör. " Folke! Vad gör du ute?" säger matte med släpig röst och hoppar ner ur sängen. " MATTE!! " ropar Folke och springe glatt fram med viftande svans. " Åh, matte. Det var otäckt att vara vaken ensam! Men nu är du här. " Matte lockar med sig Folke ut i hallen och så får han på sig halsband och koppel. Det är dags att gå ut och pinka. Det här har Folke lärt sig. Men det är inte kul alls. Han vet hur kallt det är ute och vill inte. Men matte tar inte ett nej och det är bara att följa med. " Pinka! Ska du pinka!" säger matte och Folke sätter sig ner och gör sitt. " ju snabbare jag blir klar desto snabbare får ja komma in! " Väl inne i värmen igen letar matte efter något i köksskåpet. " Vad gör du, matte?" Folke följer efter och tittar trött, me nyfiket på. " kanske får jag något gott att äta? Godis? Tuggben? " Folke tycker om att äta. Det är ju så gott och han är alltid lite hungrig. Men han hade ingen tur den här gången. " kom!" säger matte och de går in i sovrummet igen. Folke får sätta sig i buren igen. Det matte hittade i skåpet var något långt, smalt och vitt som hon knyter ihop gallret med. Folke är med och undersöker. " vad gör du matte? " Sådär, nu ska han inte rymma igen! Matte lägger sig igen och klappar honom lugnande och han somnar utan några protester. " Hoppas jag får sova länge nu" tänker matte och somnar snabbt.


Klockan ringer. Nu är det dags för husse att gå upp. Idag ska han åka till jobbet. Folke vaknar han med, men är fortfarande trött efter nattens bravader. husse tar upp Folke och det är dags att gå ut i kylan igen. - 20 grader idag och det är inte kul alls. Men måste man så måste man. Folke vet att matte och husse inte blir glada om han pinkar inne, bara ute. Men ibland hinner man inte. Så är det när man är liten. Husse tar fram den lurviga leksaken på långt snöre. Nu är det lite bustajm! " Jag ska nog ta dig! Vänta du bara! ATTACK!!!" Folke springer efter och biter och drar i den och glömmer kylan för ett litet tag. " Nu räcker det" Säger husse och då får man lov att släppa leksaken.  Värmen inne i lägenheten är så skön! Nu är matte upp också! " Hej!" Folke pussar matte över hela ansiktet. " Jag är hungrig! När blir det mat?" Och matte hör honom. För nu blir det mat. " Vänta" Försöker matte säga. " Glöm det! Mat! Mat! Mat! Mat! " Benen arbetar och han kämpar hysteriskt för att ta sig till maten men kommer ingenstans. " Varför? Jag är så HUNGRIG och det luktar så GOTT!" Folke kämpar förgäves. " Vänta. Folke. " Folke tittar snabbt upp på matte och då får han sin mat. " Duktig pojke! " Mmm. Men den tar slut alldeles för snabbt. Folke slickar ur skålen för det finns fortfarande lite smak kvar på kanterna. Slurp!

Nu åker husse iväg. " Hej då" Säger Folke när husse vinkar inifrån bilen. Nu börjar ännu en dag med nya äventyr. Vem vet vad som väntar?

Hur har det gått nu då?

Hur ska man sammannfatta detta då? Vi kan väl börja med nattningen? Det gick över förväntan tycker jag, men det kanske var nybörjartur... =/ haha! Man kanske inte ska utmana ödet och säga att det gick för bra =P
Vi kvällsrastade han en sista gång vid 22 och då bajsade han ÄNTLIGEN! vi hade gått ut flera ggr under hela kvällen sen han ätit, men det blev inget. Man fick ju lite ångest, ville ju inte vakna och torka under natten. Inte den trevligaste doften att vakna upp till heller... Men det behövde vi inte! Vi lade han i sin bur där vi hade lagt hans filt som han fått med sig. Det var ju lite gnälligt och blev till och med några upprörda skall, men efter typ 5 min lugnade han ner sig. Man får ju inte ge med sig direkt, utan det gäller att ta fram den hårda sidan hos sig. Fast jag kan säga att det är inte lätt när man hör de hjärskärande gnyendena från en 8 1/2 veckor gammal valp som vill komma till DIG. Men det är bara att bita ihop. Och det funkade! YAY! nån gång på natten mellan 12-01 var det dags att gå ut ( -18 grader ute, man är trött, desorienterad och frusen ) och det var pinktajm. Snabbt avklarat för det var inte bara jag som var trött och frusen. Sen sover vi gott utan några klaganden ända till 3.30 då får husse offra sig  medans jag ligger kvar unuder täcket och njuter av värmen extra mycket! :) Han är så duktig som väcker oss och säger till! Tror inte han vill göra ifrån sig i bädden. Phu! Tack och lov!
klockan ( typ ) 6 är det inte kul att ligga still i bädden längre tycker han. Nu ska vi väcka matte och husse och BUSA! Och magen är ju alldeles tom. Stackars lilla mig, tänker Folke  och biter entusisatiskt i filten. Den kanske är god? Den är i alla fall god att tugga på. Vi försöker ignorera honom i hopp om några minuters mer sömn, men icke. Han har bestämt sig! Vi ( eller ok...jag...) ger vika och han får komma upp i sängen i 5 minuter och vi gosar. Här tycker han det är skönt :) Men det kommer inte hända igen... kanske.. =P Men man säger ju att en gång är ingen gång. Eller hur?!

Resten av dagen har förflutit i lek, rastning och sömn. :) Det har blivit många promenader ut i kylan och det är kul till en början, men sen blir det kallt och då går vi in. Jo! Vi dammsög och torkade golven idag. Det gick riktigt bra. Till en början var dammsugaren aningen misstänksam. Var inte riktigt säker på om den var elak eller rolig... Hm? Går den att leka med kankse? Undrar Folke till slut och visst gör det det! Och ännu bättre när moppen kommer fram! Den låter ju inget och är otroligt rolig att jaga! Men sen fick matte nog, man måste ju bli färdig också.

Ute träffade vi på en massa kul folk. Bla farmor och sambo :) Och sen kom pudeln Peo ut i grannporten. Hur skulle nu detta gå? Vad är nu detta för något? undrar Folke. En lurvig sak som studsar och gnyr av iver kan vara lite otäckt. Det är nog bäst att avvakta lite. Nej nu ska jag nog utforska detta lite mer, säger Folke och går sakta fram till den studsande och superglada Peo som vill leka! Nosarna nuddar varandra men det får räcka för den här gången. Lite nyfiken är man ju ändå, men nu vill jag inte mer, Folke vill in nu. Vi får ta det sakta men säkert så ska det gå bra :D

Det har varit en dag full av äventyr och bus men även tillrättavisningar. Matte och husse verkar inte tycka om när jag biter på den nya soffan eller när jag är så SUUGEN på deras mat och försöker ta den. Jag menar, jag är ju inte mer än en hungrig och utsvulten liten valp, tänker Folke och tittar på husse och matte med sina stora valpögon. I förhoppning om att de ska smälta och ge mig en smakbit :) Till mitt stora förtret ger de inte med sig...lika bra att lägga sig på min gosiga filt, och somnar. Vi får se vad kvällen erbjuder, kanske blir det något gott? tänker Folke,  för mat ( det räcker att det är ätbart ) är det BÄSTA Folke vet. :) ( förutom matte och husse förstås =P )


Folkes första dag hemma =D


Trött
Nyvaken
Nyvaken

Ute efter lunchen

Nicke nyfiken? Nej det är ju Folke! Han vill hälsa på alla som går förbi.

Hemkomst :)

Nu är vi ÄNTLIGEN hemma med Folke! Det tog sin lilla tid för det var två bilar som hade krockat på vägen hem. Det tog över en timme innan vi kunde åka vidare. Och Folke var ju hungrig som en varg så han fick äta lite spartanskt i bilen. Det brydde han sig inte det minsta om... Han tyckte att det var riktigt intressant att titta på och hälsa på alla männsikor som kom ur sina bilar för att se vad som hände. Men sen kom vi äntligen iväg! Han somnade gott i mitt knä och strax därefter somnade jag också! Värmde skönt.

Han kände sig som hemma direkt han kom hem. Sprang runt i hela lägenheten och inspekterade sitt nya hem. Den filt som vi glömt plocka undan var hur kul som helst att försöka slita i stycken! Men si det gick inte för sig så då kom dumma matte och plockade bort den. Men då tittade en ännu rologare leksaksmus från IKEA fram. Och den fick jag döda, döda, döda! ^^ Full fart och råkade ju bajsa inne på golvet. =/ Men då var det på med koppel snabbt som bara den och ut direkt. Pinkade då ute och var jätteduktig. Gick en lite kort vända ute på vägen och fick lukta in sig på området. Det var VÄLDIGT intressant! Men det är ju kallt ute och varmt och gosigt inne. Så det var dags att gå in ganska snart. Han visste vilken port han skulle gå in i!!! *stolt och tårögd* haha!

Nu ligger han utslagen på sin filt och sover och drömmer livligt. Hoppas han sover länge nog för att vi ska hinna äta... för sen kommer det bli full rulle igen och ut i kylan. Mo Mercy!Folke busar i sitt nya hem.

En dag kvar tills Folke kommer hem!

Imorgon ska vi hämta Folke. Det ska bli riktigt spännande samtidigt som det är lite nervöst. Idag åker vi till Örebro och sover över för att både få en kortare färd ner till Hjortkvarn och en sista natt i frihet. Det är riktigt busväder ute idag så det kan vara skönt att komma en bit på vägen.


Folke sitter på en stubbe och grubblarVälkommen till min nya blogg!


RSS 2.0