Minisemester

Nu har vi haft några helt underbara dagar uppe i Idre. Vi åkte i onsdags eftermiddag. Det var riktigt spännande för det var ett sådant snöoväder så att man inte ens såg bilen som låg framför! Det var bara att ta det lugnt och hålla tungan rätt i mun. Efter Rättvik  började det lätta och de sista milen var det riktigt fint. Det blev ju mörkt så att man såg ju inte mycket av omgivningarna men det var så skönt att det slutade snöa och man kunde slappna av lite.
 
Man kan väl sammanfatta det hela med att dagarna bestått av trevligt sällskap och skidåkning ( inte minst för Folkeplutten som drog Marcus på skidor ). Jag svor dyrt och heligt för ca 15 år sedan, efter en rejäl vurpa, att jag aldrig skulle stå på ett par skidor igen men min käre make fick mig som tur var att ändra mig angående det. Det är ju så otroligt skönt att åka längdskidor! Även om det är otäckt utför, det kommer jag nog aldrig komma över...
 
Efter att ha haft ca 1 m snödjup känns det lite ovant att komma hem igen och se att all snö här är borta! Jag såg till min stora glädje att lökarna ( gladioler och dahlior ) hade tagit sig och att det kommit upp riktigt fina små skott.
 
 
Mina pelargoner som jag övervintrat har också tagit sig fint.
 
 
På köksbordet står en fin bukett med påskliljor och sprider vårkänslor.
 
 
Jag har alltid varit en höst-och vintermänniska men nu måste jag erkänna att det känns skönt med vår. Det gör nog mycket att man har en egen trädgård och kan följa året på ett annat sätt.
 
Idag är det ett sådant härligt väder ute så jag tror att jag och Folke ska  gå upp på skogen och göra en sökruta. Det är så underbart att vara ute nu, speciellt i skogen och lyssna på alla fåglarna!
 

Det känns som april!

Vad underbart det har varit ute de senaste dagarna! Man skulle ju kunna tro att det är i mitten av april och det är bara i mars än så länge.
Jag och Folke har passat på att vara ute så mycket det bara går. Vi har upptäckt en ny stig uppe på skogen och det är jag överlycklig för. Jag tycker ju att det är fint att gå på skogen här men det är alltid så stor chans att man stöter på annat folk och det är inte lika kul... Jag är ju van med skogarna hemikring min by och där är man själv när man går ut. Men nu har vi hittat en väg som jag tror är ganska orörd! Och så är det otroligt vacker utsikt. Den stigen kommer bli väl gådd innan det här året är över.
 
I morse var jag och simmade med Isabelle, en kompis från mitt jobb. Det är en ny hobby vi skaffat oss. Vi har till och med införskaffat en varsin baddräkt så det är seriöst! Sedan fick jag riktigt fint besök av min älskade kusin vitamin Anna och hennes dotter Ellen. Det kan nog vara en av världens sötaste ungar! Vilket charmtroll!
 
Häcken mot grannen har jag också rensat. I MARS!!!! Kirskålen är redan på G så nu är det KRIG!
Nu ska jag åka och shoppa några lökar: lilja, dahlia mm. Det är dags att planera trädgården.
 
 
 

RSS 2.0