Fula miner :P

Vem vinner tävlingen om den fulaste minen??Cest moi!

Kusin Vitamin Ellie
Kusin Vitamins Pojkvän Emil
Kusin Vitamin Jonas ( loonis )
Moi och Kusin Vitamin Ellie
Spöket Laban ( inte så otäckt och det var ju strålande sol.. )

Hundprommis!

Nu har det skett. Folkes första promenad med en annan hund. Att det inte har blivit av förut är ju bara rent av pinsamt, men som med alla goda saker sker de tids nog. Jag ringde Jenny, syrran, när jag slutade jobbet och frågade om hon inte hade lust att ta en promenad. Först var hon tveksam om hon skulle hinna ( jag suckade djupt och snyftade till lite ) sen ändrade hon sig och det var bra det! :D
Det var en riktigt bra promenad för Folke! I början var det väldigt ofokuserat och hoppigt hit och dit, men efter halva promenaden lugnade han ner sig. Det är tur att Peo ( dvärgpudeln ) är så cool och lugn som han är. En bra  mentor tror jag. Vi stannade på ett ställe med stor gräsyta där jag släppte Folke och övade apport. Det gick strålande! Han brydde sig inte alls om Peo! När Jenny busade med Peo och Folke började springa dit röt jag i " Kom HIT!! " och då vände han tvärt och kom tillbaka. Då är man en lycklig hundägare! Resten av promenade gick riktigt bra. Nu sa vi att vi ska göra det här med jämna mellanrum och jag tror Folke kommer lära sig snabbt. Han är inte dum :P Och som tur är går det att muta honom till det mesta med godis eller lek.

Nu ligger Folke och sover på sin lilla fårullspläd som absolut ÄLSKAR! Det kommer bli lugnt resten av kvällen :D

I Dan Anderssons fotspår

Då var det ÄNTLIGEN dags! Jag skulle nu få min efterlängtade utflykt till Skattlösberg som jag önskade mig för ca 3 år sedan då jag och Marcus tog en tur upp dit under finnmarksturen. Den som väntar på något gott...ja resten vet ni.
Folke gillar stället :) Så typiskt Folke att pinka mot allt som går att pinka mot.
Vi på började vå vandring mot Luossastugan där vi tänkte avnjuta v år medtagna picknick. Är det inte konstigt, man bor i Dalarna och ändå tar det 26 år innan man åker och kikar på något så turistigt som Luossastugan?! Jag antar att det är för nära och för lättillgängligt. Nästa år SKA jag åka upp dit under Dan Anderssonveckan och njuta av poesi och musik.

Vägen till stugan var självklart otroligt vacker!

Vackert :)
Man måste ju få busa lite också.Hahaha! Här är det full fart som gäller! Matte jag koooommer!Sen tränar vi lite apport. Det går som på räls. Det här är något som Folke bara älskar! Man njuter när man ser honom flyga fram efter bollen i ren lycka.
Efter en sista jobbig backe var vi äntligen framme....Luossastugan. Det var en liten men väldigt mysig stuga. Låg jättefint med skogen runt om. Det perfekta stället för en god picknick!Bänken är dukad :P Och folke rekar stället.Mmmmm en varm kopp te för mig. Passade perfekt denna vackra, klara och blåsiga dag.

Det är kaffe som gäller för Marcus.Min ostmacka :)Stora, stiliga Folke är också sugen på fika.När vi ändå har en bänk kan man ju passa på med lite pälsvård.
Booring, tycker Folke men 2 kg päls lättare är det klart. Vi ska nog tänka över på riktigt att införskaffa en Furminator endå...

När vi packat ihop pick och pack så började vi gå den långa vandingsleden. Det var en jättefin promenad och det fanns mycket kul saker att upptäcka efter vägen! Saker jag aldrig sett eller hört talas om förut.
Smöjtall! Hur många såna finns det i Sverige? Första gången jag ser en.Hur hårt blåser det här egentligen??  Hahaha! Nog har jag sett träd som blåst omkull men det här var något nytt endå...

Nu har Folke varken skabb eller vårtor :D
Men usch då, nej vargropen är jag inget större fan av... :/
Självklart skulle även jag smaka på vattnet. Det kom ut snabbare än jag fick in det i munnen. Folke hade ju rört om i dyn och det smakade död :( Nej inget vidare. Och självklart glömde jag bort att önska något.Kan man låta bli att klättra i ett så stort och härligt träd? Svar nej!

I belive I can fly....Sen var ju tyvärr utflykten och klätterstunden över, som med allt annat här i livet.Vi packade in Folke och oss själva i bilen och åkte hem till svärmor där det bjöds på ett dukat bord med både mat och efterrätt. Ibland blir  man bra bortskämd! 


Omkring tiggarn från Luossa

Omkring tiggarn från Luossa satt allt folket i en ring,
och vid lägerelden hörde de hans sång.
Och om bettlare och vägman och om underbara ting
och om sin längtan sjöng han hela natten lång:

'Det är något bortom bergen, bortom blommorna och sången,
det är något bakom stjärnorna, bakom heta hjärtat mitt.
Hören - något går och viskar, går och lockar mig och beder:
Kom till oss, ty denna jorden den är icke riket ditt!

...

- Dan Andersson


Rena renoveringsobjektet!

Ja. Här kommer det äntligen bilder på vårat " lilla projekt ". Det hände ju ett litet missöde med den nya kameran, men vi lyckades som tur var rädda korten!!! :) När ni ser korten kommer ni kanske undra varför i hela fridens namn köpte vi det här huset? Vad såg vi i det? Ja...ibland frågar jag mig detsamma, men jag är säker på att det kommer bli toppen i slutändan.Ja vart ska man börja en rundtur i huset om inte i hallen. Det här är vad man kan kalla "äkta" varan. :P Tänk när det var modernt med de här tapeterna.Här är the livingroom. Kolla in den öppna spisen! Den har potential och en riktig mysfaktor.Fortfarande vardagsrummet med utsikt mot den inglasade verandan. Den kommer vi återkomma till...Det låter lyxigt men...hmm..nää.Väggen och dörren in till det lilla, lilla sovrummet är nu ett minne blott.Välkomna in i köket! Det har säkert inte målats om sen huset byggdes.Här har rivningsarbetet börjat och då kan man bli så här glad!Trapp till övervåningen där vi redan rivit lite för att öppna upp och göra det lite större och ljusare.Det blivande gästrummet, för tillfället Folkes rum ( nu urstädat =)The master bedroom! Härlig utsikt ner mot den blivande fruktlunden.Nu har det hänt lite saker i köket. ALLT är utrivet, Väggen borta, golvet uppbrutet och ett nytt gjutet med golvvärme. Tänk er att stå här en kulen vinterdag och hör hur vinden viner runt husknuten men ändå vara varm och gosig om fötterna =)Dags för ett nytt tak i köket.Nu är det gamla taket som fanns under skivorna äntligen färdigmålat efter många timmar och tre strykningar. Svärfar sätter upp den liggande panelväggen i matsalen. Nu ska den inglasade verandan bort!! Ta i då!!!
Bra jobbat grabbar!Sådärja! Då var det bara att bila bort betongplattan och det var inte det lättatse men det gick. Och det var KUL! så himla härligt att se betongen smulas sönder bit för bit, man glömde lätt ta pauser så dagen efter var det inte roligt. Jag tror inte jag haft sån träningsvärk förut! =P Där betonplattan fanns ska vi bygga en öppen veranda. Från dörren till bortre sidan ska vi bygga ut vardagsrummet.Sen var det dags att höja, byta tak och bygga kupan som ska bli det stora badrummet på övervåningen.
Och där sitter Folke och njuter. Det har varit så himla skönt att det funkar att ha han med. Det har inte varit några större problem och han har skött sig så bra! Fast han tycker det är bra tråkigt vissa stunder =PSå här trångt och kul var det ett bra tag då taket byttes och panel och fönster skulle bytas på framsidan.Inte riktigt färdig men man får en känsla av hur huset kommer se ut. Det kommer även byggas en större veranda på framsidan som börjar på samma ställe men forstätter till kortsidan. Där planerar jag att ha en hängande soffa som de har i alla amerikanska filmer :DVi hoppas på uppehåll...

Jag köpte en liten kota till Folke en dag, den blev väl uppskattad!Det är inte bara jobb utan även mkt bus!

Även källaren ska bli fin och bergvärmen installerad :) Nu klarar vi vintern!


Här grundas det för utbyggnaden. Maskinen jag kör kallas för Padda :)
Sen ska det gjutas och det var mer än denna kamera klarade av =P  Vi har kommit en bra bit på väg, men det är minst lika mycket jobb kvar.

Jag vill säga tack till alla som hjälper oss. Ett extra stort tack till svärmor och speciellt svärfar som är där i princip varje dag. Utan er skulle detta inte vara möjligt! Vi är så otroligt tacksamma att det finns så underbara människor som ni! TACK! :D

hyss hyss hyss

Nej jag blir tokig på datorer! Är ute vid mamma o pappa och hälsar på idag och har försökt skriva det här inlägget TRE gånger nu! Den hoppar helt plötsligt bakåt en sida sen är det bara att börja om... Jaja. Det jag försökte skriva var att Folke har gjort ännu ett hyss, den HUNDEN. Vi satt och åt och han låg ubder bordet och lekte med en leksak. Men helt plötsligt tittar jag ner och ser att han håller på att slita sönder mammas lädersandaler!! Så då fick han gå raskt in i sovrummet och skämmas och vet att han varit en riktigt DUM hund. Samtidigt kommer en av katterna springandes och ger han ett par rykande högerkrokar på nosen, vet inte varför men Folke gör nog inte om det igen ialla fall...kanske. Nu ligger han och skäms, men snart ska vi ut i skogen så han får göra av med lit extra energi, kan behövas :P

Klistermärke

Nu är Folke inne i trotsåldern tror jag! Ojojoj vad han testar tålamodet. När han ska göra vissa saker står han bara där och tittar på en som om han inte hört ett ord av vad man sagt, men som om det inte var nog med att han är döv så har han blivit ett klistermärke också! Vart man än går följer han efter en. Sitter man i soffan och han ligger på golvet så råkar man röra på sig så kommer han direkt och ställer sig och tittar på en och gnyr även gärna lite. Vi har försökt ha han med mer, men det hjälper inte. Vi har varit hårda mot honom och inte låtit han vara med hela tiden och det hjälper inte heller. Är detta något som de ska gå igenom? Jag hoppas det för det skulle ju kännas skönt att kunna få vara lite ifred i framtiden =)

Häromnatten gjorde han även sitt första riktiga hyss :P Han har aldrig tagit något från bordet eller bänken men nån gång ska ju vara den första! Så en natt för inte länge sen vaknade vi av ett väldigt brak i vardagsrummet så jag sprang upp direkt och kollade vad det var ( jag trodde en bokhylla hade vält, men det var ju ganska överdrivet :P ) och ser att skålen vi haft på bordet med nötter i ligger i två delar och nötter över hela golvet! dessutom hade han haft ner en tjock bunt med gamla räkningar över hela golvet och tuggat sönder några av dem ( tur att de var betalda.... ) Då blev vi inte glada. Men det var första gången han gjort något sånt så vi blev lite chockade. Så nu har vi inget ätbart på bordet om nätterna :)

En sak som går framåt är hundmöten. Det går faktiskt bra. Inte helt perfekt men vi jobbar på det och jag tar gärna promenader där jag vet att det går mkt hundar. Det känns ju skönt att det går framåt eller i alla fall ligger på samma nivå när det går lite tungt på vissa andra områden :D

RSS 2.0