Semester på Västkusten del 1

Efter att ha jobbat och slitit med både hus och arbete var det ÄNTLIGEN dags för lite semester. Husse och Matte hade velat hit och dit om de skulle ta en sista minuten utomlands och bara ligga och slappa på en strand en vecka eller om det skulle bli en Sverigesemester, och i så fall vart i Sverige? Visst var det väldigt lockande med värme och hav och sol men de kände ändå att : Nej. I år ska vi ta semester tillsammans med Folke! Så Västkusten fick det bli för där hade Matte aldrig varit förut. Fast det är inte det enklaste att åka på bilsemester i en lite Toyota Corolla utan AC och en beauceron på 35 kg i skuffen... Men det fick helt enkelt gå. Sagt och gjort, till slut var bilen fullastad och Folke hoppade glatt in i sin skuff. Fläkten på och fönster ner, sen bar det av neröver.Första natten spenderades på Tånga Heds Camping. Husse och Matte var riktigt glada över att få kliva ur bilen och sträcka på benen men gladast var nog Folke! Ett ivrigt skutt ur bilen i Mattes famn och ner på marken. Oj vilka dofter!!! Vart är vi nu? undrar Folke och ser sig om. Det är en mysig liten camping där det är fler hundar med sina familjer. Det här ska bli skoj! Men innan man kan vila måste ju tältet upp.Folke inspekterar arbetet så det blir riktigt gjort. Men Husse nu sätter du pinnen för långt in.Du måste dra ut den mer för att spänna tyget i tältet. Folke gör rätt där Husse gör fel. Den här natten kommer bli Folkes första natt i ett tält och han är lite nervös och det pirrar i magen. Även Husse och Matte är nervösa för det kommer vara trångt och Folke är ju ganska stor nu, och kan bli ganska busig/gosig när man ska sova.
När tältet är uppsatt kan de ta det lite lugnt ett tag och äta och kolla runt på campingen.


Folke har hittat ett perfekt titthål i häcken där han har koll på ALLA som går förbi på vägen.När det går kvällspromenaden stöter de på en massa roliga djur!Bl a Elvisgeten med snyggaste frillan i byn!

Folke bara älskar getter och fick ju lov att ge Elvis en puss på nosen :)Den här stocken var så imponerande stor att Folke bara fick lov att ha en bild på sig och den. Man kunde till och med krypa in i den! Folke ville ta med den hem och ha den i lägenheten, men då fick Husse och Matte förklara att det gick tyvärr inte. Vart skulle de ha den i bilen? Visst är det en superbil men den har ju ändå vissa begränsningar och det förstod ju Folke också. 

Natten i tältet gick över alla förväntningar bra! Folke somnade huvudstupa bara de lagt sig och sov som en stock nästan hela natten. Det var några bråkiga typer som gick förbi tältet mitt i natten men dem skällde han ut. Dagen efter bar det iväg neråt och utåt kusten och den här gången blev det en camping alldeles vi havet i Varberg.På campingen fanns det en liten fotbollsplan där barnen spelade. Folke ville så gärna vara med! Men då hade han bara tagit bollen och sprungit iväg med den och barnen hade inte sett den igen. Han fick nöja sig med att titta på.Havet var ett vackert ställe. Folke bara älskade att springa i sanden.De stannade i Varberg i tre nätter. Första natten sov de i tält igen men de sista två lyxade de till det med en stuga. Folke fann sig i det mesta och tyckte att allt var roligt. De gjorde en massa dagsutflykter från campingen.

En dag åkte de kustvägen ner till Falkenberg och vidare söderut. Då stannade de till vid havet där Folke tog sig ett dopp! Folke badade i havet men inte Husse eller Matte.

Folke tyckte att Husse och Matte var riktiga badkrukor!

Sen var det dags för ett familjefotografi. Men Folke förstod inte att man ska titta in i kameran. Han tyckte att det var mycket mer intressant att kolla ner i vattnet om någon smaskig lite firre skulle simma förbi.Fortsättning följer....


Kommentarer
Postat av: Lill + Fayanne + Edit

Jag är imponerad! Fayannes brorsa i ett tält skratt Ni verkar ha haft jättetrevligt och fina bilder på er alla. Ser fram emot fortsättningen.

Kram

2011-08-12 @ 13:51:29
Postat av: Eva

Härliga bilder!!!!! Vi väntar på mera:)

2011-08-12 @ 15:22:12
URL: http://www.beauceroner.se.se
Postat av: Cizzi Essi o Imsa

Klart att Folke har skött sig:) Ni verkar haft det mysigt!! Blev lite full i skratt när jag tänkte mig flickorna i F-kullen på sån här semester....rapporteringen efteråt hade nog inte varit lik er;))

2011-08-13 @ 20:06:52
Postat av: Vivian

Härligt med sån semester. Frasse och jag åker på torsdag till Bösands camping, fast vi har hus där.

Bilder kommer om intresse finns. Vi ska träffa brosan

F`Zorro på vägen ner i Norrköping. Ska bli kul.

Jag visste inte att ni bodde i Gävle. Fick info av min privattränare Jeanette som har en kompis so känner er.

Vore jättekul att ses och höras.Kommer ni via Stockholm, hör av er.

MVH

Vivian och Frasse

2011-08-14 @ 16:54:38
Postat av: Mona med Frodo

Roligt med en uppdatering! Men ni var SÅ nära oss och hälsade inte på?! Det hade ju varit toppenkul att träffa Folke och er igen! Frodo har varit på västkusten (Kungsbacka) hela sommaren.Geten med Elvis-frillan var ju helt underbar och bilden när han blir slickad på nosen av Folke är om möjligt ännu mer underbar!Ska bli kul att läsa om resten av er semester. Må så gott! //Mona

2011-08-15 @ 22:15:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0