Dagarna går, snart är det vår

Dagarna går, det går framåt men ibland står det även still. Folke tränas och han utvecklas. Det kommer bli en fin hund, det är Husse och Matte alldeles övertygade om. Matte har lite ångest över att han växer så snabbt, fast det ska ju bli ganska skönt när han blir vuxen.

Matte, mommen och systrarna åkte och kollade på loppis och handlade garn en dag och då fick Husse och Folke följa med. De höll sig ju utomhus och lekte och tränade en massa för man vet ju hur lång tid det kan ta när en Matte ska bestämma sig för vilket slags garn hon ska köpa och vad hon ska göra av det. Så de hann träna en MASSA! Folke tyckte det var kul för det var en massa andra människor där och även några andra hundar. När Matte och C:o äntligen var klara fick Folke hoppa in i skuffen på Mommens bil. Han fick ett ben pch började tugga entusiastiskt på det direkt. Ben är så GOTT! Sen fick han ligga själv i bilen medans Husse och Matte och de andra gick in och fikade lite. Efter ett tag blev det ju lite tråkigt. " Vart gick alla andra?" Folke kikar runt i det lilla utrymmet bak i bilen. Det finns inte mycket att tugga på för det plockade Matte bort innan. Hon är inte dum hon heller. " Hmm...Vad ska jag hitta på?" Folke tittar ut genom fönstren och skäller lite på folk som går förbi. " Hallå! Hej! Vad heter du??" Några stannar och tittar in. De tycker han är söt. Men de går ganska snart. I bilen bredvid sitter en STOR hund och han skäller och skäller och är faktiskt lite otäck. " Vad skäller du på?" Undrar Folke och ignorerar honom. " Nu ska vi se, det måste finnas något som jag kan bita sönder till oigenkännlighet!" Folke ger sig inte och till slut hittar han något! " JA! Vad är nu detta? Går det att ha sönder måntro?" Folke har hittat en häst i papper och med liute glitter och grejs på. Till Folkes lycka går den att ha sönder, lättare än han trott. snart går det inte att bita sönder den i mindre bitar, då blir det tråkigt igen. Folke tröttnar och kurar ihop sig till en boll och somnar. " Nämen hej Folke. Vad duktig du är!" Husse öppnar bakluckan och klappar Folke. "Hej Alla!" Folkes svans viftar som en dammvippa. Folke får sitta kvar där bak när de åker vidare. Idag har han varit så duktig så när han kommer hem får han en grisknorr. Det är det bästa han vet!

Dagen efter är det dags för kalas. Peo fyller nämligen 9 år och Folke är bjuden. Det är hans första kalas. " Vad ska vi ge honom? Jag vet! Han ska få en av mina grisknorrar" De tar med sig en grisknorr och ringer på dörren. Peo och Syster Jenny öppnar. " Hej Peo! GRATTIS!!" Folke rusar in och vill busa, men Peo verkar inte vara på bushumör så han säger till Folke att lugna ner sig lite. Men Folke kan inte, det är alldeles för spännande att vara där. Snart kommer Syster Jessa, hennes kille och Evian. Evian är en ENORM kungspudel och Folke tycker först att han ser ut som fåret Ullis. Han är lite avvaktande för hans er ut som ett får, är verkligen STOR som ett men luktar inte som ett. " Vem är du?" Folke går försiktigt fram och de hälsar. Evian är ju inte alls farlig. Han är riktigt spännande! Hela kvällen försöker Folke få igång Evian men Evian är en expert när det kommer till att ignorera små, irriterande valpar. Det finns ingen bättre på det, men Folke förstår inte riktigt. Matte får säga till han att lugna ner sig, det går ett tag men sen är det bus igen. I all iver och allt spännande nytt pinkar Folke inne två gånger. Det är inte lätt att hålla sig alla ¨gånger. Till slut får Folke gå hem till sig och vara ensam hemma några minuter. Han klarade inte riktigt av "vuxenkalaset" men bättre lycka nästa gång! Ensamträningen har gått riktigt bra. Matte började med att lämna Folke hemma när hon gick ner i entren och hämade posten, han får inte följa med in på toa, sen utökades det med några minuter. Det gick över förväntan. Folke blev lite orolig några gånger och skällde lite och gnydde, men då väntade Matte utanför dörren. Självklart kom ju grannarna då och kollade lite konstigt på henne. Matte föklarade vad hon höll på med och då skrattade de bara. " Jadu, lite galen ska man nog vara om man skaffar hund" Tänkte Matte. När Folke varit tyst i ca 1 minut var det dags att gå in. Nu går det så bra så Folke kan vara hemma 40 minuter. Matte blev sjuk för några dagar sen, ont i halsen och jätte hängig. " Vad du är TRÅKIG Matte!!!! Jag vill ju leka, gå promenader, träna. Varför sitter du bara där och stickar?" Folke förstår inte varför Matte inte är lika kul som vanligt. " Jag är sjuk, Folke" Försöker Matte förklara." Jag måste få vila så jag kan bli bra snabbare." Men Folke tycker ändå Matte är tråkig, den tråkigaste i hela världen! Under ett par dagar får Folke bara gå ut på korta promenader och bara göra det han ska, sen bär det av in igen. " HUSSE!!! JA!" När Husse kommer hem blir det massor med bus och rolig träning. "Husse du är bäst! " Folke tar igen en hel dags lek på en kväll. Det är full fart och Matte och Husse undrar om Folke blivit galen. Han springer runt, leker med sina leksaker, skäller och morrar. Till slut tar Matte och lägger Folke på sin madrass. Nu är det passivitetsövning som gäller. Det är det enda som hjälper när Folke får sina "anfall". Och snart sover han gott. Fast Folke kämpar förstås emot tappert, men vem kan vinna mot John Blund?

Idag mår Matte lite bättre och de har tagit två längre promenader med myckter kontaktövningar. Dags att ta igen det de förlorat. De går ner till veterinären och väger Folke. Nu har han vuxit! Han väger hela 10.9 kg. Man kan nästan se hur han växer! Han blir bara större och större för var dag som går. Nu är Husse hemma igen och det är full lek som gäller. Husse slänger en leksak ut i hallen och Folke får sitta och vänta. " HÄMTA!!" Ropar husse och Folke springer allt han kan och hämtar den." BRA! Kom med bollen!" Folke springer ännu snabbare tillbaka, öronen fladdrar upp och ner och hoppar rätt in i Husses mage. "ugh" Säger Husse och tappar luften en aning. Det här är den roligaste leken. Folke ger gärnet!

Kommentarer
Postat av: Mona och Frodo

Kul att höra hur det går för er - det var ett tag sedan sist! Fantastiskt att Folke kan vara ensam i 40 minuter! Frodo klarar 40 sekunder... Har inte ens tänkt tanken att lämna honom i bilen eller huset så mycket som han ylar, krafsar och piper. I övrigt verkar de ganska lika med att det är så spännande att träffa nya människor och hundar. Kul att vi har fått så sociala hundar!

2011-03-01 @ 18:51:17
Postat av: Eva

Hehe, hela kullen verkar vara lika glada i folk:) Duktiga Folke med husse & matte!! Här ligger vi i lä...men vi kommer!!

2011-03-01 @ 19:39:15
URL: http://www.beauceroner.se
Postat av: Maria o Folke

Ja de ä'r verkligen glada i andra! =) Och det är skönt, nu försöker vi träna honom i att kunna ignorera andra människor och hundar så att promenaderna inte blir en enda lång hälsning! Det är inte lätt, men vi övar vidare :D Han får bara hälsa när vi låter honom. Men det där med att nafsa i händer och dylikt, det bara kan han inte låta bli =/ Ojojoj... haha.

2011-03-01 @ 21:48:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0