En bildstudie av Folke.

Idag är det en sådan där tung dag då det mesta känns ganska hopplöst, då passar jag på att titta på gamla bilder på datorn. Folke är ju en sådan glädjespridare, så därför blev det så att jag tittar mest på bilder på honom.
 
Här kommer några fina bilder som gör att humöret höjs ett par snäpp!
 
 
Han är verkligen vacker vår Folke! Och vilken charmör han kan vara. Det är otroligt vad mycket lycka en hund kan ge! Jag kan inte ens föreställa mig ett liv utan hund nu.
 

Vårkänslor och en nymålad kökssoffa!

Som jag sa tidigare så går det inte att komma ifrån att det är vår i luften och nu är det dags att ladda inför det kommande året och allt vad det innebär. För mig innebär det bl.a. fortsatt renovering av huset och att angöra en TRÄDGÅRD! Det är något som jag längtat efter så länge som jag kan minnas.
 
 
 Idag invigde jag våran nymålade kökssoffa ( som jag lyckades hitta energi till att måla om från äppelgrön till vit ) med att planera den kommande trädgården. Jag började med att skriva en önskelista med allt som jag vill plantera. Jag fick en väldigt bra tidning med bilder och info. om allt från fruktträd och bärbuskar till rabattblommor av mamma igår och det var otroligt svårt att hålla igen! Jag vill ju ha ALLT!
Det resulterade i 2 A4sidor med plantor... Jag får nog kanske köpa det jag skrivit upp lite pö om pö, allt behöver ju inte bli gjort i år. Vi planterade två äppelträd förra året och jag hoppas verkligen att de överlevt vintern och sätter igång att växa så att det knakar! Det jag planerar att göra i år är att plantera vinbärsbuskar, ett plommonträd, gräva rabatt och anlägga köksträdgården. Jag har stått i valet och kvalet om jag ska odla i lådor eller inte... Jag tror att det blir lådor. det är många som säger att det är mer praktiskt och ett större skydd mot den fruktade mördarsnigeln. Hittills har vi inte haft några mördarsniglar men de kommer nog. Och då blir det KRIG! Nåde den som vågar röra mina grödor! 
 
 

Vinter 2013-2014

Jaha, nu var det ett BRA tag sedan jag skrev något på bloggen. Det beror på ett antal anledningar ( husrenovering, bröllop, sjukskrivning, brist på vilja etc.) som vi inte behöver gå in något närmare på. Nu är tanken att jag ska göra ett nytt försök!
Nytt år, nya friska tag!
 
Vi börjar helt enkelt med en tillbakablick av vintern som varit. Ja, jag skriver varit för nu är faktiskt våren på G. Nu kanske det är vissa som inte håller med men jag har mina säkra tecken på att det är så: pollen i luften, fåglarna sjunger på vårläte. plusgrader i flera dagar i rad, ljusare eftermiddagar mm. Vi går en varmare tid till mötes! Även om det kommer komma vissa bakslag med snö och kallgrader, men det håller inte i längden.
 
 
Vi hann med många härligt vita promenader innan det blev slask av all den härliga snön!
Folke absolut ÄLSKAR att springa och busa i den!
 
Han blir så glad så att han ser helt galen ut när han rusar över alla hinder som kommer i vägen. Jag blir alltid lika förundrad över att han inte skadar sig mer än han gör ( peppar, peppar ) när han far fram som en vettvilling i skogen! Om vi människor skulle springa runt på samma sätt skulle vi definitivt få besök akuten lite oftare...
 
 
 
Vårat hus i vacker vinterskrud. I vår är det dags att ta tag i verandan och göra klart den. Det kommer bli en stor skillnad att få den vitmålad och få räcket klart. Det riktigt kryper i kroppen av längtan att få måla den och sedan sätta ut lite blommor och göra fint!
 
 
 
I år kom vi och några kompisar på att vi skulle prova på att ha " Halv 8 hos Oss " , alltså en bjuda-på-mat-tävling och vi var först ut. Det gäller ju att försöka tänka på allt under en kväll, dukning, värdskap, tajming, matlagning mm. Det var väldigt roligt men ack så jobbigt! Jag orkade inte göra något vettigt dagen efter och nu ser vi fram emot de andra kvällarna då vi får gå bort och få allt serverat.  Hör ör några bilder från våran kväll:
 
 
Tyvärr glömde vi bort att ta kort under kvällen när alla kommit, det gick i ett från det att det ringde på dörrklockan till dess att ytterdörren stängdes av gästerna som ( förhoppningsvis mätta och belåtna ) for hem till sitt.
 
Vår meny bestod av :
 
Välkomstdrink med ostbollar och nötter.
 
Förrätt: gratinerad baguette  med chèvreost, honung och timjan.
 
Huvudrätt: Hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis och coleslaw.
 
Dessert: chokladbrownie med hemmagjord vaniljsemifreddo och kolasås.
 
 
 
 

RSS 2.0