Solskenspromenad" Hej! Visst är jag duktig?" Folke sitter så fint han bara kan för att få sin godis. Godis kan få Folke att göra det mesta, till och med att vara lydig för ett tag...trot eller ej. Idag är det +3 grader ute i skuggan och man vågar knappt tänka på hur varmt det är i solen. Matte och Folke är ute på en långpromenad. Fåglarna kvittrar på vårläte, solen värmer skönt i ansiktet så man får nästan lov att knäppa upp jackan, himlen är krispigt blå och livet känns härligt.Men vad är nu detta för djur? Jo det är två, stora och farliga hästar! Det tycker i alla fall Folke fast egentligen är de ju ganska små och väldigt snälla, men man kan ju förstå hur de måste se ut ur en liten beauceronvalps perspektiv. Efter lite övertalning och tålamod inser Folke att de inte utgör något större hot mot hans eller Mattes liv.
Det går ju faktiskt ganska bra att bara sitta där och titta på dem medans de mumsar på sitt goa hö. " Får jag smaka?" Undrar Folke, men hästarna vill ha det för sig själva. Det räckermed att titta på dem ett tag sen vill Folke vidare. Det finns mer att titta på och många spännande dofter far runt i luften idag. Idag satsar Matte på att träna kontakt och inkallnig, kontaktövningen går bäst. Det finns alldeles för mycket att lukta på för att Folke ska tycka att Matte är intressant nog att komma till. Ibland går det andra gånger inte. Man får ta det en dag i taget.
Bar mark!!! Det var kul! Och det fanns väldigt mycket intressanta saker under den där ladan.Det är kul att klättra i alla snöhögarna, och ibland följer till och med Matte efter! Ibland får Matte pudelfnatt och springer rätt ut i all snö och Folke är inte sen att följe efter. De springer, pulsar och hoppar i den knägöga snön. Det är bra träning och en kul lek. Nu är Matte trött för hon är ju inte riktigt frisk än och Folke är också trött för han är ju bara en valp än. Det ska bli skönt att komma hem och få lägga sig på madrassen ett tag och blunda några minuter. Matte passar på att njuta av det kortvariga lugnet. Folke sover mindre och mindre om dagarna nu. Han blir större och större och då orkar man vara vaken mer. Idag bokade Matte tid vid Vet. för 12 veckors vaccination och spruta mot kennelhosta, men Folke vet inget än. Det är bäst att inte berätta något för då blir Folke bara orolig i onödan. Som tur är har han ju varit dit ett par gånger redan så det kommer inte vara något nytt och främmande ställe att komma till. Det ska nog gå bra, glöm inte godiset bara!

Kommentarer
Postat av: Eva

Härliga äventyr ni har!!!

2011-03-04 @ 11:27:52
URL: http://www.beauceroner.se
Postat av: Maria o Folke

JOdu! =) Äventyr finns det gott om!

2011-03-04 @ 19:54:30
Postat av: Eva

Dax att uppdatera lite Maria?!

2011-03-11 @ 19:36:33
URL: http://www.beauceroner.se
Postat av: Frodo och Mona

Hej Folke! Nu har jag tittat in varenda dag sedan detta senaste inlägg - får vi se nya bilder snart?

2011-03-12 @ 21:59:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0