Det går framåt :)

Idag var Matte ledig så då passade hon och Folke på att gå en långpromenad ut till en gammal hytta. Folke är alltid så ivrig i början av promenaderna med sen lugnar han ner sig och otroligt nog händer det tidigare och tidigare. Matte hade packat västen och och byxorna fulla med bajspåsar, godis och en leksak, allt för en bra promenad. Idag överraskar Folke Matte och går så fint så fint i kopplet och drar nästan inget fast det går en liten hund på andra sidan vägen. Det är tur att Husse och Matte lärt in kommandot "sidan" vilket betyder att Folke inte får lämna vänster sida. Det börjar fungera riktigt bra! Det funkar absolut inte alla gånger, men allt oftare. Han förstår vad det betyder och korrigerar snabbt om han går över på fel sida.

Väl framme vid hyttan hör de en massa bräkande ljud och ser att det står får i en hage. Matte tar med sig Folke fram för att hälsa med Folke är lite motvillig för han har haft lite otur med får i Harnäs tidigare. Folke skulle gå fram och hälsa och sätter nosen mot stängslet och får ju en rejäl stöt. Stackars Folke tyckte INTE att fåren var särskilt snälla då, för han förstod ju inte att det var stängslet... Men Matte säger åt honom att sitta och så sitter de där och tittar på fåren ett tag så Folke får lugna ner sig innan de går därifrån igen. På vägen hem tränar Matte och Folke. Folke får sätta sig fint vid sidan och när Matte säger "stanna" ska han sitta kvar då Matte går iväg och och samtidigt belastar koplet. Inga problem alls. Det har de övat på sen han var liten. Sen övar det på "stå" vilket kennelmamma Eva tipsade om inför utställningen. I början var Folke så ivirg och ville ha godisen men efter mycket tålamod så klarar han även det fint nu. Folke är så duktig tycker Matte och känner sig stolt. Men hon är ändå riktigt nervös inför utställningen. Men det får helt enkelt gå som det går. Matte har även börjat träna att göra tajta höger och vänstersvängar och det går väl sisådär. Folke blir så ivrig ibland och tror att Matte vill leka, då går det inte alls. Speciellt när Matte joggar lite. Ibland går det riktigt bra, men andra gånger blir det full rulle på Folke som börjar hoppa och busa för fullt. Det måste helt klart övas mer på det!

När det kommer hem igen och kommer in på parkeringen får Folke sitta still medan Matte går iväg ca 10-15 m och lägger ner en av Folkes favoritbollar på marken, sen går hon lugnt tillbaka och ställer sig bredvid Folke. Folke är ju ivrig nu och sitter spänt och väntar. När han möter Mattes blick ropar hon" hämta bollen" och då flyger han iväg som en raket och hämtar in bollen. Som belöning kampar de lite med bollen och sen får han göra om övningen igen. Det är en övning Folke börjar bli riktigt bra på! Matte brukar göra den även när hon sparkar iväg en fotboll, men det är lite svårare för fotbollar är Folkes absoluta favoritleksaker! Men efter några gånger så klarar han det med. Matte fick för sig att göra momentet lite svårare så då lade hon ut en boll åt vänster och en annan åt höger och så skulle Folke hämta den hon pekade på... Yeah sure! tänkte Folke och rusade fram till den han ville. Men Matte var envis och till slut kom han i alla fall in med en boll och fick då lämna den och sedan hämta den andra. Snart tror Matte att han ska lära sig hämta den hon pekar på, men det gäller att ha tålamod för Folke är en ivrig och glad hund och blir lätt upphetsad så det gäller att lugna ner honom och få honom koncentrerad.

Promenaden tog musten ur Folke och då är Matte en lyckling hundägare. Nu ska de åka till huset och renovera vidare och Folke får ligga på sitt rum med ett märgben. Då är Folke en lycklig hund :)

Kommentarer
Postat av: Eva

Härligt att läsa om er och finaste Folke buset!!! Vi ses snart!!

2011-08-27 @ 15:49:26
URL: http://www.beauceroner.se.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0