Korvgrillning i snöoväder

Förra veckan fick vi ( eller ja ok, det kanske var jag då.. ) att vi skulle ha en utedag och grilla lite korv. Det var lördagen innan Marcus skulle åka iväg på jobb. Jag tyckte att det var bra om vi tog en dag ledigt från husrenovering och jobb och bara hade det kul och avslappnat. På fredagen var det jättefint väder med klarblå himmel och strålande sol! Yes! tänkte jag. När vi vaknade på lördagen var det nästan som en vägg av vitt snöfall ute. Men det stoppade inte oss. Nu skulle vi göra det här!

Vi kokade kaffe och packade ryggsäcken med diverse godsaker. Åkte ut till mamma och pappa och begav oss ut i ovädret. Det blåste rejält, men det gjorde liksom inget. Det var bara så underbart att få komma ut i naturen! Har man bara rejält med kläder på sig och VARMA skor så går det mesta. =)
"Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder"Pappa och  Marcus försöker få igång en brasa.Mamma gömmer sig för hon tycker INTE om att vara med på kort.Folke undrar vad det är som händer efter mammas bidrag med lite mögligt hö. Rykte något enormt innan det lugnade ner sig.
Sådärja! "Det tar sig, sa mordbrännaren."
En finfin brasa tar form.En jättefin gammal lada. Älskar detta gamla, väderbitna träet.Självklart krånglar det alltid lite med att få till en bra eld, så under tiden får Folke härja fritt =) Apportleksaken är med och Folke springer lyckligt efter den.Hann inte riktígt med här...

 En låååång apport!Så bär det av igen!Nu brinner det fint. Nu ska man bara vänta på den fina glöden. Men det orkar man aldrig med så vi grillar endå. Svarta korvar men ack så gott.Folke vill också ha! Han får en =P Men får självklart arbeta för den, sånt är livet.


Allt som allt var det en härlig dag ute, våra batteriet blev laddade medans kamerans tog slut.


Kommentarer
Postat av: Mona med Frodo

Haha, vilka UNDERBARA bilder! Särskilt fotot på din mamma, Maria, det gillade jag extra mycket. Och mordbrännaren och det mögliga höet och hunden som ser ut att få ett astmaanfall av röken. Det var nästan så att jag väntade mig bildtexten "...men tog tog sig aldrig riktigt, så vi bröt loss lite av träpanelen för att få ordentlig fyr" när du visade bilderna av den gamla ladan :-)

2012-02-27 @ 18:04:04
Postat av: Maria

Haha! Jadu, det var tur att det inte gick så långt :P

2012-02-27 @ 18:08:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0