Folkes första kurs avklarad! =D

Idag var det finaldags på valpkursen. På schemat stod det valpspår. Folke och de andra hundarna gick upp i skogen. Husse fick gå iväg med värdens bästa burk (eftersom det fanns blodpuddning där i =)) han gick iväg 30m och så ställde han ner den. Husse var väldigt konstig som gick en lång omväg tillbaka till Matte och mig, men men han är ju husse =) Efter 10 min var det dags att försöka leta på den där goda burken. Det var lite svårt att få vittring i början eftersom det var så torrt. Men desto nämare jag kom desto längre ner i backen var nosen. Helt plötsligt hade jag hittat burken och den öppnade sig och ut kom en supergod belöning. "Jag kan inte få nog av godis" säger Folke. Ge mig mer matte! Ge mig mer!!! Vi gjorde om spårövningen ett par gånger och sen var det dags att gå ner till den tråkiga terorisalen. "Jag hatar att sitta still i klassrummet". Husse och matte märker tydligt att Folke inte gillar att sitta still. Efter ett par minuter så börjar Folke att klösa, nafsa och skälla! helt hysterisk. Det hjälper inte att säga till honnom på skarpen som vi brukar göra hemma. Det enda som hjälper är att göra lite kontakt övningar och sen får han ett grisöra, han är lugn så länge grisörat finns att tugga på. Sen är det samma prosedur igen. Det sista vi gjorde på teorin var att Folke fick ett dipom för väl genomförd kurs. "Jag var helt klart bäst i klassen" säger Folke lite kaxigt. Visst är Folke lättlärd men han spelade lite pajas ibland också säger matte. 

Efter kursen gick vi ner till agillitybanan och provade på lite hinder som stod framme. Den stora vippbrädan var lite läskig men det gick några gånger iaf. Balanshindret gick bra men bäst gick det stora A hindret. Folke bara flög över det! Det ser lovande ut inför en framtida agillitykarriär. Vi drog även fram tunneln. "Det var lite läskigt att springa in i tunneln aldeles själv men när jag fick godis var det inga problem att springa igenom" säger Folke efter första bekantskapen med några utav agillityhindren. Vi hoppade även upp på lite bord och stenar, "Nemas problemas" säger Folke om att hoppa upp på saker och ting. 

Vi kan lova er att Folke kommer somna gott efter en dag på brukshundsklubben.


 
Husse och Folke busar järnet ute på åkern.

Folke hade full koll på flocken, det blir bara tydligare och tydligare att han har lite vallgener i sig. När han ville ha fart på Ullis så sprang han runt henne och nafsade henne i bakbenen. Men ibland fick Ullis nog och stongade till Folke =D Gammal är äldst.


Folke och Peo busar. Eller rättare sagt Folke försöker busa och Peo skäller.

Kapplöpning, vem Vinner???

Folke får vara med i sägen och gosa ibland, men sova får han göra i sin säng på golvet.

Noll koll på öronen!

Big nose
 
Tassen är den bästa kudden!


Big nose 2!

Kommentarer
Postat av: Lill + Fayanne + Edit

Grattis till avklarad kurs säger syrran!

Vi tror definitivt att du var bäst Folke! :)

Snygga bilder på de snygga flaxöronen.Buskram från Fayanne med familj

2011-05-02 @ 10:26:06
Postat av: Eva

GRATTIS Folke!! Brorsan ska på sin kurs ikväll han!! Ta det mycket försiktigt med A-hindret bara, man ska inte låta valpar träna just A-hindret med tanke på höfter och armbågar...alla andra hinder är HELT OK:)

Söta bilder på söta Folke!!

2011-05-02 @ 13:34:46
URL: http://www.beauceroner.se
Postat av: Folke

Synd att jag inte får träna A-hindret så mycket, det som var så kul att springa över. Men men den tiden kommer väl. Som sagt så finns det många andra skojsiga hinder att springa och hoppa över, springa igenom mm.Ha de gott alla syskon så kanske vi syns snart.

2011-05-03 @ 08:56:54
Postat av: Mona med Frodo

Å, vi är så avundsjuka på att ni har ett eget får! Vad roligt för Folke att ha Ullis (det kanske inte är ömsesidigt...).Frodo har flera gånger kvar på sin valpkurs. Han tycker precis som Folke att teorin är mindre rolig och har därför satt i system att sabba så mycket som möjligt genom att dra i kopplet för att hälsa på de andra hundarna som ligger fint på golvet och lyssnar på läraren. Suck.Låter kul med agility! Det har vi inte testat. Däremot kör vi lite hemmagjord agility genom att låta honom hoppa upp på parkbänkar, balansera på murar och leka i lekparken. Såklart inte samma sak men jag har inte vågat fråga om vi får prova agilitybanan som är ute på vår brukshundsklubb.

2011-05-03 @ 09:21:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0