Folkes första dag i skolan

Ja, vad ska man säga...Även hundar växer upp och Folke är en hund, alltså växer även han upp. Igår var det dags för Folkes första dag i skolan. Husse och Matte hade försökt berätta för Folke vad det innebar men han förstod inte riktigt, bara att det lät kul. " En MASSA kompisar att leka med!" Folke se verkligen fram emot det!

Den lilla, röda bilen svänger in på parkeringen till Brukshundsklubben och Folke lyfts ur skuffen, han är ju inte stor nog att hoppa i eller ur själv än. Det är redan fullt med nya människor och skojiga hundar på parkeringen. Men Folke får inte leka med dem direkt, först ska han rastas. Han åt ju strax innan de åkte så Matte vill vara säker på att det inte händer en olycka under övningarna. De går en vända i skogen och Folke tar in alla nya dofter, inte bara dofterna utan även lite rådjursbajs följer med. " Ja är man hund så är man" Menar Folke. Som de flesta vet har ju hundar lite annorlunda "matvanor" än vi människor. " Vad ska man göra?" Matte suckar uppgivet och säger till Folke.

När de kommer ner på parkeringen är det ännu fler hundar där. Både vuxna och små. Men de vuxna får sitta i bilen under tiden, det här är småttingarnas dag. Husse och Matte står still med Folke så han får sitta lugnt och titta in de andra. De vet att det kommer bli mycket bus senare. Snart nog är det dags att börja och alla får ställa sig i en ring. Matte fryser så hon skakar och har tappat känslen i tårna. " Hoppas vi inte ska vara ute alltför länge nu" Tänker hon medans vinder ta i ordentligt och letar sig isande in i alla springor på jackan och skorna. Men Folke verkar inte bry sig det minsta.

Första övningen blir att gå runt i ringen en och en och hälsa på de andra. Det flesta valparna skäller och hoppar men Folke sitter snällt mellan Husse och Matte och tittar på de andra. Han får en godis då och då så att han vet att han är duktig. Han är lugnt även när hundarna kommer fram och hälsar, vissa tycker han är lite otäcka, Speciellt den enormt stora St Bernharden! Det är en enormt stor kille, men väldigt snäll. När det är dags för Folke att gå runt att hälsa går det som en dröm. Han nosar lugnt på alla och vill busa med vissa. Folke blev lite kär i en av valparna. Sally heter hon. Det är en liten chokladbrun labrador, rund som en köttbulle och söt som få! Lekfull och ville mer än gärna leka med Folke. De hamnar bredvid varandra under alla övningarna. De får även göra en inkallningsövning. Matte är blir lite nervös, men helt i onödan visar det sig. Tränaren tar Folke och Matte går ca 20 m bort och ropar. Folke kommer springandes allt han kan och struntar fullkomligt i alla andra! Hjärtat värker till av glädje och stolthet! Sen går det precis lika bra när husse får göra samma övning. Det går bra för alla hundarna. Det är en bra grupp. Äntligen är det dags att gå in för lite teori, fast den här gången blir det bara ett enk´lare "välkommen till klubben" där de berättar vad kursen går ut på och frågar även varför man anmält sig till kursen och vad man vill få ut av den. Vissa vill veta hur man få sin hund att sitta, bli rumsrena, sluta skälla, lugna ner sig mm. Det är inget Husse och Matte behöver oroa sig över med Folke, de vill bara vara med för att det är deras första valp och få lite riktlinjer i uppfostran. Folke passar på att krypa fram till Sally under bordet och pussa lite på henne. Hon är ju så söt! Han längtar till nästa söndag, så han får träffa henne igen! Självklart ska det bli kul att träffa alla andra också, men mest Sally.

När Folke kommer hem på kvällen sover han som en stock! Det har varit en intensiv men rolig dag.

Kommentarer
Postat av: Eva

Duktiga Folke!!!

2011-03-31 @ 17:52:48
URL: http://www.beauceroner.se
Postat av: Mona med Frodo

Hallå? NÄR får vi se en bild på Folke? Det är ju evigheter sedan sist!!!

2011-04-11 @ 10:26:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0