Blöt hund doftar blöt hundNu har Folke minsann växt. Husse och Matte blir lika förvånade varje dag de vaknar upp och ser hur hög han blivit. Förut kunde Matte sitta i datastolen och Folke kunde utan problem kura ihop sig som en boll bakom henne, men nu är det ett minne blott. Folke får klämma ner sig...eller Matte får snarare sitta så långt ut på kanten som det går. Om det inte riktigt finns plats är Folke bra på att ta plats endå. Det händer ju ( även om Husse och Matte inte gärna medger det högt ) att Folke får komma upp i sängen ett par minuter vissa kvällar och ibland på helgerna när de vill ha mysmorgon och är det då för trångt trycker Folke påmed benen allt vad han kan. " Ja, vaddå då?" Undrar Folke. " De måste ju veta sin plats i flocken direkt. Det är lika bra att visa vem det är som styr direkt! Då blir det inga dumma missförstånd senare." Enligt Folke är det ju han som styr.

Det har gått framåt med lite nya övningar, bla "ligg" ( Folke slänger sig ner på golvet som blixten =P och när de gjort övningen några gånger slänger han sig ner även på "sitt" i sin iver att få godis ) det har även övats på " Sitt still" eller " stanna"  och det har också gått bättre och bättre. Folke sitter även kvar om Husse eller Matte belastar kopplet genom att dra i det. Kloklippningen tycker Folke är helt ok, man kan ju gissa varför: G-O-D-I-S. Matte tar Folke och lägger honom på rygg mellan benen på golvet och kilpper klo efter klo och när en tass är klar får Folke godisen. Sen är det ju ganska mysigt samtidigt, lite som att ligga och kura.

Igår kväll, efter en dag i rivningsdamm, fick Husse och Matte en idé!!! Precis som Sickan i Jönsonligan. " Är det inte dags att vi testar vad Folke tycker om att duscha?!" Undrade Matte. " Ja." Höll husse med. Detts ska bli spännande! Matte lyfter upp Folke och sätter ner honom i badkaret, precis som i en tecknad disneyfilm sätter Folke ut benen på kanterna av badkaret och spjärnar emot men till slut går det. " Hämta GODIS!" utropar Husse och Matte springer snabbt ut och gör det. Nu går det bättre. Folke är lite nyfiken nu och sniffar på botten och när Husse sätter på vattnet undrar han bara vad det är. Först ser han lite tveksam ut. " Vad är nu detta? Vad ska det vara bra för? ´Men matte, vad har du där? Är det godis???" Folke glömmer snabbt bort vattnet och de sköljer honom helt. Folke gör ALLT för godis!Nyduschad FolkeModer TheresaEfter duschen blir Folke torkad med hårblåsen, det går ju bra så länge han får godis men direkt det är slut är det superkul att bita på hårblåsen! Speciellt där det blåser!

Idag är Folke lika dammig om inte värre efter att ha varit med i huset när Husse och Matte rivit tak och väggar. Det får räcka med vinden som blåser ute idag och en genomborstning. Ikväll kommer Fastrarna på besök för då blir det god mat och film. Hoppas Peo kommer! Och Evian!!!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Ååååh! Såååå söt när han är nyduschad! Kan inte slita mig från bilden :D

2011-03-27 @ 20:33:12
URL: http://ungafrokenberg.blogg.se/
Postat av: Lill + Fayanne + Edit

Vilken välartad brorsa Fayanne har :) och dessutom REN!!!!

Fayanne och jag följer er blogg med spänning!

Saknade er i går!

// Lill + Fayanne

2011-03-28 @ 09:27:22
Postat av: Maria o Folke

Ja vi saknade er alla Hade varit grymt kul att vara med, men Folkes skola började ju igår =) Hoppas ni hade det bra! Vill veta hur det gick!

2011-03-28 @ 14:23:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0