90-årsfest och ett nytt hus

Nu har det hänt lite nya saker i Husses, Mattes och Folkes liv. Det kommer att ha det fullt upp framöver, de har nämligen nyss köpt ett hus! Matte kan bara konstatera att det var helt fel tid att skriva in sig på Må Bättre. De kom tillökning till familjen med en valp och nu även ett hus som är i STORT renoveringsskick. Hur ska det finnas tid för egen träning då? Men det ska nog gå att klämma in nån gång. Det är ju synd och skam att man inte kan utöka dygnet med bara 10 extra timmar! Men tyvärr, senast Matte kollade så var ett dygn fortfarande bara 24 timmar.

Igår var det partaj igen. Husses gammel mormor fyllde nämligen 90 år och det är sannerligen värt att fira! Husse och Matte kunde inte hitta något valpvakt så Folke fick gott följa med och sitta i bilen under tiden. Husse och Matte var lite oroliga över hur det skulle gå för det hela hanldade ju i alla fall om 2-3 timmar... Men råkar nu vara en sån där hund som kan finna sig i det mesta och anpassa sig efter situationen som den är, och så var det ju en sån varm och skön dag med strålande solsken och fågelkvitter, så det var en ren fröjd. " Jag hade ju Ebba, en Malenoistik, som granne i bilen bredvid" Säger Folke." Kände jag mig ensam kunde jag bara kika in till henne!" Fast Folke tyckte att Ebba var lite skräckinjagande när hon kom springandes i full fart med sin leksak i munnen, då gömde sig Folke gärna mellan benen på Matte och skällde lite på henne. Hon var mycket mer intressant när hon var på väg bort, bakdelen är inte lika skrämmande som framdelen. Men efter ett tag vill Folke leka och sprang runt henne och skällde och studsade, men då hade Ebba tappat intresset och ville ju bara leka med sin leksak. Stackars Folke. Det är inte lätt att fatta mod i rätt stund. Sammantaget gick det hela riktigt bra och Folke skötte sig utmärkt. Husse och Matte är så stolta och otroligt lyckliga över att ha Folke i sina liv. Man blir ju en lyckligare människa när man har djur i sin familj.
När festen var slut och Husse och Matte var så mätta att de knappt kunde röra sig var det dags att åka hem, packa nödvändiga saker och sen fara till Huset, även kallat Stugan. De kan knappt fatta det, de har nu sitt eget hus och i sinom tid kommer de flytta in där och Folke kommer få en egen trädgård där han kan leka och springa lös! Folke längtar han med. De hann börja riva lite igår kväll och Folke var mer än villig att hjälpa till! Han bar gärna plank och dylikt men Husse och Matte hade fullt upp med att titta så han inte åt något han inte borde. Det är ju alldeles för frestande för en valp när det ligger små saker på golvet och han tycker om att leka dammsugar, det har han övat på mycket hemma där det kan ligga goda smulor på golvet. " Smulor är också mat" Konstaterar Folke. "Ja men inte när det kommer till spik och dylikt" Rättar Matte skarpt, men Folke kan inte förstå skillnaden än. Nästa gång ska de ta med ett galler så att Folke kan få vara i ett eget rum medan de river i de andra. Det underlättar i arbetet när de inte behöver hålla koll på honom till 100%. Men De tycker ändå att han skötte sig riktigt bra och han trivdes bra i det nya huset. Folke vill flytta in nu! Men det kommer dröja ett tag tills dess...med mycket jobb och slit men även framgång. Folke kommer ha en spännande tid framför sig.

Kommentarer
Postat av: Mona med Frodo

Grattis till huset! Vad superkul för er! Vi har själva inte gjort annat än byggt de senaste åren så vi vet hur det känns...

Ligger stugan ute på landet? Tänk vad härligt för Folke att få springa lös på en stor egen tomt!

2011-03-13 @ 20:45:30
Postat av: Maria o Folke

Nej, min dröm är ju att flytta ut i byn jag kommer ifrån...men det är ganska svårt ( har dock inte gett upp drömmen än! Ska minst ha en sommarstuga där! ) utan stugan ligger i ett mindre samhälle, nästan som en by, strax utanför Ludvika. Men det är ganska stor tomt och mycket nära till skogsvägar bakom huset =) Så det kommer nog bli bra det med!



2011-03-14 @ 08:29:06
Postat av: Lill + Fayanne + Edit

Säger också grattis till huset! Jag tror att ni alla kommer trivas med närheten till skogen! Tänk vilka fördelar han får lille Folke, både ett eget får att träna vallning på och en spårskog bakom tomten. Kram från syrran



2011-03-15 @ 09:01:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0