Spring is in the air! ( bara -25 i morse =P )Fina tulpaner. =) Blommor kan man inte få för mycket av.


Folke ta en tupplur på kvällen, han har sett hur Matte o Husse brukar göra =PUndrar vad han drömde om? Skönt tyckte han då att det var. Sov som en stock och fortsatte sova när jag bar in honom till hans egen säng!Efter en busstur ( hans andra någonsin som gick jättebra ) får man ta en promenad hem genom byn till Mormor och Morfars hus. Det var SKOJ! Höga snövallar att klättra på, roliga och busiga barn att leka med, spännande djurspår som slingrar sig in i skogen och JÄTTESTORA kor! De var då alldeles för stora om man frågar Folke. De var ju ganska spännande att titta på men för säkerhets skull skäller Folke ut dem, de ska veta sin plats. En ko är ingenting jämfört med en Beauceron! Matte brukar säga att Folke är Husse och Mattes stolthet! Folke passar även på att smaka på lite hästbajs, men då blir Matte inte så glad och tar den ifrån honom. Som tur är för matte fryser även hästbajs på vintern... Folke tycker ju att Matte är riktigt tråkig. Hon förstår ju inte hur GOTT det är! Han försöker springa tillbaka dit flera gånger under dagen, men det får han inte. Folke vet vart den ligger till nästa gång. Han ska nog komma på en plan tills dess!


" Vad finns i den här då?" Folke tycker det är väldigt kul att rota igenom ryggsäcken som Matte packat för deras utflykt. Där finns hans gosefilt, lite mat, en stickning som ska bli goda sockor att tugga på, lite leksaker och godis. " Mmmmm!!"Efter en häktiskt dag enligt Folkes mått mätt är det välkommet att gosa med Morfar. Han är så skönt att sova på. Men det var inte så här lugnt från början... Oh nej! Morfar visste nog inte vad han gav sig in på när han bjöd upp Folke i kökssoffan ( detta trots att Matte sa att Folke inte får vara i soffan... " Suuuck" Matte suckar och ler för Morfar är obotligt kursjuk! ) Folke tycker det är så kul. Han vet inte hur han ska reagera. " Ska jag slicka? Tvätta öronen rena? Bita? Va? Va?" Folke gör allt på en gång i sin iver och glädje över att få vara med och Morfar skrattar hejdlöst och smälter än mer. Men även en liten Beauceron blir trött efter ett tag och då sover man så sött så sött. Det är varmt och det är tryggt och Morfar luktar som Morfadrar ska. Men oj! Nu är Mormor klar med maten och det blir hennes berömda och godaste pannkakor! Ingen gör pannkakor som Mormor, men Folke får inte smaka. Han får gott ligga på sin filt! När han är duktig och stannar där, får han beröm och en liten godis.Efter maten vill Matte ta en bild med Folke. Hon inser  med fasa att de inte har några bilder på dem tillsammans och nu när Folke växer så det knakar är det bråttom!! Man vill ju komma ihåg hur det var när han fick plats i knäet, hur det var när han springer runt och biter och gnager på allt han inte får, hur det var när Folke lärt sig något nytt. Det är viktigt att dokumentera, annars är det lätt att glömma, både de bra och de mindre bra stunderna. Alla stunder är viktiga för att kunna gå framåt. Folke har nu haft två dagar utan att pinka inne och ingen kan vara mer glada än Husse o Matte! Han är så duktig! Fastän Folke har en tendens att göra sådant han absolut inte får göra, hur mycket Matte och Husse än säger åt honom, imponerar han samtidigt varje dag med att visa att han kan vara så duktig. " Man måste ju skapa en balans" Folke har tänkt igenom detta väldigt noga. " En balans mellan bra och dåligt. Får Matte och Husse bara uppleva bra saker kommer de inte uppskatta dem sedan, det är därför jag passar på att få med lite busstreck med jämna ( väldigt jämna ) mellanrum. Man måste ju tänka på andra och inte bara sig själv, man har ju ett visst ansvar endå." Folke tycker att han kommit på något där, och en viss sanning ligger det nog i det. Eller?

Kommentarer
Postat av: Lill + Fayanne + Edit

Är vansinnigt avundsjuk på att du slipper pölar inomhus ;) Fayanne anser att det är överskattat att kissa ute...

Önskar också att hon skulle ha lite respekt för större djur... igår bet hon ardennern Ramona i mulen när hon passerade utanför den öppna boxdörren och Ramona råkade luktade på henne! Ramona hoppade baklänges in i boxen och då passade Fayanne på att följa efter och skälla ut Ramona.

Hur gör du för att få Folke sova så hårt? Jag skulle aldrig kunna lyfta Fayanne utan att hon vaknar!

Jag tycker att det låter som om du gjort Folke till en A-valp.

Kramar från syrran med familj

2011-02-24 @ 08:09:36
Postat av: Maria o Folke

Haha! Jadu, kan nog inte ta på mig för mycket ära där. Han är herr Sömntuta från födseln tror jag :) Och glada är vi för det! Fast när han inte sover är det ståhej kan jag lova! Och det där med att pinka inne bara slutade han med =) Jag gav mig inte utan gick ut med han OFTA! Men idag vet jag inte vad som for i honom för han bajsade på sin filt chockad men då fick han skämmas. Nu sover han gott igen. Han är verkligen en bäbis =P Lycka till med Fayenne, det kommer! Jo! Vi började ge Folke blåbär, vitkål, nyponmjöl och vetegroddsolja, det kan ha hjälpt... Haha! Stackars Ramona! Det kan inte vara lätt att ha att göra med en Beaucerontjej =P

2011-02-24 @ 12:39:01
Postat av: Cizzi o Silogårdens Essi

Hej! Så roligt att följa er blogg! Jag har halvsyrran Essi o har nästan förträngt hur det är att ha valp! Lycka till! // Cizzi

2011-02-26 @ 18:24:55
Postat av: Maria o Folke

haha! Tack! Alla lycka till behövs :P

2011-02-27 @ 09:04:19
Postat av: Jenny

Så söt och fridfull han ser ut där han ligger med filten över sig! :)

2011-03-07 @ 13:37:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0