Min första tvättdag :)

Efter ännu en HEL natts sömt ( Husse o Matte är så nöjda så ) är det dags för Folkes första ( och absolut inte sista ) tvättdag. Folke vaknade ovetandes om dagens kommande jobb, samtidigt som Husses klocka ringde. Men Matte rörde inte en fena. " Jag tror att hon blivit döv under natten, " tänker Folke och tittar upp mot Matte där hon ligger helt lealös. " Hur kan man inte höra det där tjutandet?" " Schhh" Hyssjar Husse. " Låt henne sova ett tag till." De smyger ( ok Folke dundrar i full fart och Husse smyger ) ut ur sovrummet och stänger dörren efter sig. Husse tar med Folke ut och han pinkar gladeligen efter natten. Idag är det inte alls lika kallt ute, bara -10 grader och mulet. Inne igen och Folke springer runt i lägenheten och skäller lite. Matte vaknar till direkt! " Folke har rymt igen!" Hon flyger upp ur sängen innan hon inser att Husse inte heller ligger i sängen längre. " Jaha... Det är redan morgon." Hon kryper ner under täcket och passar på att njuta extra mycket av lugnet i sovrummet och värmen av täcket innan Husse far till jobbet och lämnar över Folke i hennes ansvar.
Vid frukosten skäller Folke av iver. " Nu är det MAT! "  Men idag är han inte fullt så galen som tidigare. " Sitt " säger Matte och Folke sätter sig ner. Det där med ögonkontakten tar lite längre tid, men Matte ger sig inte. Folke vet vad han ska göra nu men som liten Folkevalp måste man ju testa att få som man vill direkt. Till slut inser han att det inte kommer någon mat om han inte ser in i Mattes ögon. " Varsegó! " Vips! Maten är borta, men den räcker några sekunder längre idag. Han behöver inte ha fullt lika bråttom, fast det är knappt märkbart.

Efter rastandet och Mattes frukost ( helt otroligt, men Folke tigger inget! ) är det dags för att lägga i första tvätten. Matte packar i tvättkorgen och i åker även Folke. Med så mycket att bära och Folke som inte får gå i trappor än får man lov att ta två flugor i en smäll. " Wihooo! Here we go! Det här var ju KUL!!! " Det är tungt men det går. Väl nere i källaren lyfter Matte ur Folke och han får springa och leka och lukta i den låååånga korridoren. Ingen rädsla för nya saker där inte! Folke rusar runt i glädje över friheten. Benen arbetar för fullt och tar honom snabbt framåt. " Folke HIT!!" Han vänder på en 5öring och springer till en öppen famn. " Sitt" Han sätter sig och nu är han så duktig så han får en supergod godis och ett "Klick " Folke bara älskar det här övningarna. " Ja kom igen då! Hopp o lek! " Inne i tvättstugan finns det många intressanta dofter. Folke passar på att gnaga på golvet, men det går inte så bra. Det är liksom lite svårt att få tag i. " Vad finns där i hörnet? Vad är det som ligger under den där stora, runda saken i metall? " Folke kommer ut med en stor dammråtta i munnen. " Nämen, vad har du hittat på?" Skrattar Matte och tar dammråttan ifrån honom. " Den där är inte god." "Jo..." Det tycker Folke, men glömmer den snabbt. Det finns å mycket att undersöka. Nu verkar Matte vara klar för de går upp igen och han går ut och gör sitt. Glömsk och förvirrad som bara en Matte kan vara ibland så har hon glömt bajspåsen. Matte suckar tungt och de går in och hämtar den. Bor man inne i samhället så måste man ta upp efter sin hund! Snart bär det av ner i källaren igen och den här gången får Folke åka med i tvättvagnen in i torkrummet. " Snabbare Matte! Snabbare kan du! " Matte hänger upp tvätten och sätter igång en maskin som brummar igång, men Folke blir inte det minsta rädd. Inte han inte! För Folke är tuff som den tuffaste cowboy!

Nu sover Folke efter allt skoj. Han drömmer om den lååånga korridoren och springer allt vad benen bär och skäller glatt. Benen, hela kroppen arbetar i sömnen och han gnyr så sött. Nu är det dags för en ny tvätt, men Matte kommer vänta till Folke vaknar. En liten valp måste få sin skönhetssömn. Men sen är det dags för ett nytt äventyr ner i källaren. Vem vet vad som gömmer sig i ett hörn då? En ännu större dammråtta? En spännande sopkvast? Kanske får han åka i tvättvagnen igen? vi får väl se...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0