Livet På Landet

Det nya livet med Folke flyter på i sakta mak. Dagarna försvinner flyktigt som ett moln på den enorma himlen. Idag är det en vecka sen han flyttade hem till sin familj. Det har gått snabbt, santidigt som det börjar kännas som att det alltid varit så här. Tiden Före känns diffus och overklig. Människa och djur har en fantastisk förmåga att anpassa sig och vänja sig vid nya saker. Lille Folke stortrivs med sitt nya liv. Dagarna fylls med lek och kel, mat och sömn och träning med nya övningar. Allting är fortfarande nytt och intressant. Till och med pinkningen börjar bli bättre, till Husse och Mattes stora glädje! Idag har det inte skett några olyckor ( än så länge bör kanske nämnas.. ).
Igår bar det av ut på Landet. Det var dags att hälsa på Mommen och Morfar. Folke hade stora förväntingar för Matte har berättat om alla spännande djur som finns därute. Om de stora ängarna som sträcker sig nästan ända till horisonten. Om de oändligt stora skogarna med vilda djur, som man absolut inte få jaga! Om de blåa, mjuka sjöarna med massor med roliga fiskar som man kan leka med, fast det får ju lov att vänta till i sommar.  Där finns det katter, fåglar, ja ALLT! På Landet leker livet, säger Matte.
Folke sitter i det lilla utrymmet vid fötterna i " Röda Faran". Det guppar och skumpar, skakar och har sig. Folke tycker om att åka bil. Husse och Matte ska städa ur skuffen så att Folke får åka själv därbak, men det behöver de inte ha bråttom med. Folke tycker om att vara med där det händer. ÄNTLIGEN! De är framme och Matte får hjälpa Folke ur bilen, det är fortfarande lite för högt för honom att ta sig ur själv. Nosen rör sig frenetiskt, det luktar...det luktar...annorlunda! Så många olika, spännande dofter! " Vänta bara tills våren" säger Matter och ler okynnigt. "Då kommer Bonden gödsla åkrarna!" Folke längtar redan. Det bästa av allt är att han behöver inte ha något koppel. Han kan springa själv! Alldeles fri! Fri som en fågel. Det är ganska kallt ute så de går in i det varma huset. Oj oj oj, vad man kan lukta in det nya stället. Morfar kommer ner. Han har varit så nyfiken på Folke! Folke har fullt upp med alla lukter, men när han nosat färdigt flyger han upp och pussar Morfar! " Hej Morfar!" Sjävlklart tycker han att Folke är jätte fin! Vem gör inte det? Vem kan motstå Folke? Ingen än så länge. De går snart ut igen för Morfar ska visa sin nya, jättestora traktor som han nyss köpt. Matte klättrar in och provkör skopan lite. " Vad duktig du är" tycker Folke. Mofrar klättar också upp och Matte får sätta sig vid sidan om. Traktorn kör iväg med Morfar och Matte som vinkar glatt hej då. De åker upp i skogen och vänder. Traktorn är så fin och går hur bra som helst. Matte längtar efter att få provköra den till våren.
Husse och Folke har gått in igen, det blev för kallt ute. Ska vintern aldrig ta slut? Mommen kommer ner och börjar laga mat. Chili Con Carne på älgfärs. Men Folke tigger för mycket så han får inte smaka. Det är synd om Folke, det tycker i alla fall han! Det är inte kul att tigga mat om man inte får något så leksakerna får duga istället. " Nu ska vi hälsa på Ullis!" säger Matte. " Vem är det?" Grannbarnen följer med ner i ladugården, och de busar med Folke på vägen ner. Matte lyfter upp Folke så han får nosa på Ullis. " HJÄLP!!!" Folke tycker att Ullis är jätteotäck och så luktar hon riktigt fränt. Ullis är ett får, ett JÄTTESTORT får med en enorm nos. Ullis tycker att folke är söt, men Folke vill bara ut igen. Alla skrattar åt Folke, som är en så fegis men han får som han vill. " Vi gör om det ute i vår sen" säger Matte och de går ut.
Resten av kvällen leker Folke med Peo, som kommer ut med Moster Jenny och hennes Kille. Moster Jessa kommer också med sin Kille. De äter och skrattar och Folke håller igång, men sen blir han trött och sover lite.
Han sover i bilen hem och Matte bär honom in. Han är så trött efter den roliga dagen och sover sen gott hela natten. Han låter Husse och Matte sova ända till 7 på morgonen! Visst är Folke snäll!

Kommentarer
Postat av: Ellie

Haha! Kan tänkte mig att Ullis måste ha varit lite läskig för Folke... stor och ullig! Men dom blir säkert bra vänner när Folke blir lite större. ;)

2011-02-19 @ 15:46:37
Postat av: Eva

vad du/ni skriver bra:) Mycket underhållande läsning! Haha klart att Ullis var läskig, det var ju ett FÅR! Han är säkert tuffare i vår:)

2011-02-19 @ 16:32:44
URL: http://www.beauceroner.se
Postat av: Mona och Frodo

Är du inte en VALLHUND, Folke?! Då får man väl inte bli rädd för en Ullis? :-P

Frodo mår bra och har också varit med på nya äventyr. Men sover till sju på morgonen, det gör han verkligen INTE... Matte tvingas upp vid 04:30 eller 05:00 varenda morgon. Så, JA, jag tycker att Folke verkar vara en väldigt snäll hund :-)

2011-02-20 @ 11:36:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0