Folkes äventyr

Jaha, då var det dags att lägga sig igen. Ikväll går det mycket bättre :) Jag gnäller bara lite, mest för att jag vill att matte gosar med mig. Det är så skönt att bli kliad på magen. Jag är så trött så trött men kämpar för att vara vaken bara en minut till... Folke somnar med mattes trygga hand sakta smekande över magen.

Folke vaknar och tittar runt omkring sig. Matte och husse sover tungt. Han kan höra dem i den höga sängen ovanför sig. " Hm, vad ska jag hitta på nu? Är jag lite pinknödig kanske? " Folke ser en liten glipa i gallret till buren och börjar undersöka den närmare. " Här kan man ju ta sig ut! Wohoo! Houdinin here I come! " Folke trycker ut huvudet genom glipan men fastnar lite med magen. " Det SKA gå! " Han tar i lite till och PLOPP så är han ute. " Freedom! Ja! Ja! Ja! Spännande. " Folke går runt i den " tysta" lägenheten. Det var inte alls så kul som han först trodde. Det kommer konstiga rinnande ljud från rörern i väggarna, kyl och frys brummar sakta, han hör skratt utifrån gatan och en bil åker förbi och lyser upp vardagsrummet. " Hjälp!" Folke tumlar in i sovrummet och vill att husse eller matte kommer och tröstar honom. Men vart är de? Folke lyssnar och hör att de fortfarande ligger i sängen. Den ena brummar högljutt och den andra andas lugnt och gjupt. " Det här går inte" tänker Folke. " Hur ska jag få dem att vakna?" Folke tänker till och får en idé! Han börjar pipa och gnälla och springer runt på det hala trägolvet. Klorna klapprar mot ytan. " Nu händer det nåt" Matte sätter sig käpprakt upp i sängen och tittar sig förvirrat runt. När man är nyvaken fungerar inte hjärnan riktigt som det ska men sakta sjunker det in i matte vad det är hon hör. " Folke! Vad gör du ute?" säger matte med släpig röst och hoppar ner ur sängen. " MATTE!! " ropar Folke och springe glatt fram med viftande svans. " Åh, matte. Det var otäckt att vara vaken ensam! Men nu är du här. " Matte lockar med sig Folke ut i hallen och så får han på sig halsband och koppel. Det är dags att gå ut och pinka. Det här har Folke lärt sig. Men det är inte kul alls. Han vet hur kallt det är ute och vill inte. Men matte tar inte ett nej och det är bara att följa med. " Pinka! Ska du pinka!" säger matte och Folke sätter sig ner och gör sitt. " ju snabbare jag blir klar desto snabbare får ja komma in! " Väl inne i värmen igen letar matte efter något i köksskåpet. " Vad gör du, matte?" Folke följer efter och tittar trött, me nyfiket på. " kanske får jag något gott att äta? Godis? Tuggben? " Folke tycker om att äta. Det är ju så gott och han är alltid lite hungrig. Men han hade ingen tur den här gången. " kom!" säger matte och de går in i sovrummet igen. Folke får sätta sig i buren igen. Det matte hittade i skåpet var något långt, smalt och vitt som hon knyter ihop gallret med. Folke är med och undersöker. " vad gör du matte? " Sådär, nu ska han inte rymma igen! Matte lägger sig igen och klappar honom lugnande och han somnar utan några protester. " Hoppas jag får sova länge nu" tänker matte och somnar snabbt.


Klockan ringer. Nu är det dags för husse att gå upp. Idag ska han åka till jobbet. Folke vaknar han med, men är fortfarande trött efter nattens bravader. husse tar upp Folke och det är dags att gå ut i kylan igen. - 20 grader idag och det är inte kul alls. Men måste man så måste man. Folke vet att matte och husse inte blir glada om han pinkar inne, bara ute. Men ibland hinner man inte. Så är det när man är liten. Husse tar fram den lurviga leksaken på långt snöre. Nu är det lite bustajm! " Jag ska nog ta dig! Vänta du bara! ATTACK!!!" Folke springer efter och biter och drar i den och glömmer kylan för ett litet tag. " Nu räcker det" Säger husse och då får man lov att släppa leksaken.  Värmen inne i lägenheten är så skön! Nu är matte upp också! " Hej!" Folke pussar matte över hela ansiktet. " Jag är hungrig! När blir det mat?" Och matte hör honom. För nu blir det mat. " Vänta" Försöker matte säga. " Glöm det! Mat! Mat! Mat! Mat! " Benen arbetar och han kämpar hysteriskt för att ta sig till maten men kommer ingenstans. " Varför? Jag är så HUNGRIG och det luktar så GOTT!" Folke kämpar förgäves. " Vänta. Folke. " Folke tittar snabbt upp på matte och då får han sin mat. " Duktig pojke! " Mmm. Men den tar slut alldeles för snabbt. Folke slickar ur skålen för det finns fortfarande lite smak kvar på kanterna. Slurp!

Nu åker husse iväg. " Hej då" Säger Folke när husse vinkar inifrån bilen. Nu börjar ännu en dag med nya äventyr. Vem vet vad som väntar?

Kommentarer
Postat av: Ellie

Vad roligt det var att äntligen få träffa Folke idag! Han var om möjligt ÄNNU charmigare i verkligheten. Dog lite faktiskt.Var så säker, mig kommer han få träffa många gånger till framöver. Var ju nästan helt omöjligt att slita sig från honom när det väl var dags att åka hem... De kolossala tassarna, de bruna klara valpögonen som ser rakt in i hjärtat, den extremt gosiga och mjuka pälsen... Hur bär man sig åt för att åka ifrån det? Saknar allt utom de sylvassa gaddarna. ;)

2011-02-14 @ 17:49:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0