Nu går det framåt!

Nu var det ju ett tag sen jag lade in bilder på renoveringen. Nu har det hänt lite sen sist! :D Även om allt tar lång tid så går det framåt. Nu kan man ju nästan föreställa sig hur det kommer vara att flytta in så småningom.Här grävs det för dräneringen och utbyggnaden. Sen snabbspolar vi framåt och ser att dräneringen och grunden är klar. Nu börjar arbetet med resten av utbyggnaden.

Här byggs väggarna som de sedan reser upp på plats. Som tur är det fortfarande bar mark ute och även ganska kallt så marken är hård, innan var det verkligen en lervälling!
Marcus tog ut lite komptid från jobbet så att han och Torbjörn kunde vara där och arbeta från morgon till kväll och det hände verkligen saker då. Så otroligt duktiga de är!Nu börjar man ana hur det kommer se ut, och det blir stort :) Först kändes det ganska litet när man bara såg grunden, men direkt väggarna kommer upp får man en helt anna uppfattning.


Inte ens mörkret kunde stoppa dem. Vilken tur att vi har elektriskt ljus :P
Vy från matsalsfönstret, här kommer öppningen till vardagsrummet vara.Även inomhhus har det skett framsteg. Taket är ju nu helt färdimålat ( äntligen ) och taklister har kommit på plats. Vi har även möjligheten att tända takbelysningen!!!! Allt tack vara Marcus farbror. Det känns som en otrlolig lyx att kunna trycka på en knapp och så tänds det där man vill. När man tar sig an ett sånt här projekt inser man hur mkt vi bara tar för givet varje dag utan att tänka på det.Har ju tyvärr inte hunnit med att måla den öppna spisen än men det kommer.Här kommer det blivande köket så småningom sättas på plats. En lyckans dag! :DSå här ser hallen för närvarande ut. Det är inte vackert men det tar sig. Har börjat måla panelen upp i trappen. Det är så roligt för man får ett resultat direkt! Även om man bara grundmålat så ser man en stor skillnad mot innan. Det kommer bli så ljust och fint. Det är ju från början en liten och mörk hall och trapp upp på övervåningen, därför får vi lov att använda ljusa färger. Kommer bli härligt att se klinkers och tapeten vi ( okej jag.. ) valt ut. Det är en så fiiin tapet! Längtar efter att beställa den.Jag och Folke måste ju få leka av oss lite. Det här är enda gången det är tillåtet att ta med bollar in för han är helt GALEN i dem!Det är inte många bollar som klarar sig förbi Folke! Världens bästa målvakt skulle jag tro.

Slut på leken, tillbaka till arbetet. Taket har kommit på plats!Ojojoj vad bra det blir! Så otroligt duktiga de har varit och jobbat och slitit hela dagarna, från tidig morgon till sen kväll fastän det snöat och varit bitande kallt. Det krävs vilja och kunskap för att klara något sådant. Själv har jag varit fullt nöjd med att putsa och dona lite inomhus och ta hand om Folke.Det spelar ingen roll att bollen är alldeles stelfrusen! Folke finner ett särr att leka endå och till slut har han värmt upp den så det går att bita tag i den. Envis!Måste bara visa vilken fin och värmande väst vi köpt till Folke som han kan ha på sig när det blir en 20-30 minusgrader ute :D

Ja, nu har ni sett de senaste bilderna från huset och nästa gång hoppas jag på att det finns ännu mer att visa. Kanske lite tapeter på plats, ett badrum som kaklats ja vem vet? Håll tummarna!

Kommentarer
Postat av: Mona med Frodo

Vad fint det blir - och STORT! Visst är det härligt att följa ett bygge? Jag älskar sånt, det har varit mitt stora intresse de senaste tio åren :-) Vilken skillnad i hallen/tamburen mot tidigare. Ska ni ha klinker i hela tamburen eller bara precis vid entrén? Jag tror ni kommer att få ett superfint hus!Och Folke - vilken bjässe han är! Han ser ju gigantisk ut när han leker målvakt inomhus. Vore kul att träffa er någon gång, men förhoppningsvis blir det något läger eller en träff i vår.

2011-12-14 @ 16:29:30
Postat av: Maria

Ja det är kul att följa ett bygge :D Brukar sitta och drömam mig bort bland bilder, men nu känns det som att jag bara har tid för vårt eget. Just nu är jag i valet och kvalet mellan två tapeter att ha i kö och matsal. Inte lätt!!! Kommer inte få många timmars sömn inatt.... Det kommer bli klinkers i hela hallen. Redan inköpt :PJa det skulle verkligen vara kul att träffas! Hoppas på läger i början av året :D

2011-12-14 @ 21:39:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0